Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

EA MileStone ile League of Legends Röportajı

EA MileStone League of Legends Röportajı

League of Legends dünyasında neler olup bittiğini öğrenmek için bir süre,  League of Legends oyuncuları ile yapacağımız Röportajları sizler için paylaşacağız. Röportaj programımızın ilk konuğu  Mehmet Altuğ  Tataroğlu, sihirdar ismi ile EA MileStone.

resimler 540041c10fa21540041c10fa63

Röportaj isteğimizi geri çevirmediğiniz için TurkMMO ailesi olarak teşekkür ederiz. 

Öncelikle seni tanımayanlar ve tanımak isteyenler için biraz kendinizden  bahseder misiniz?

Asıl ben bu röportaj için teşekkür ederek başlamak istiyorum . İsmim Mehmet Altuğ Tataroğlu isimden de anlaşılacağı üzere sınavlarda çok zorlandım 21 yaşındayım ve Muğla / Dalamanda yaşıyorum öncesinde dil eğitimimi Oxford House College de Londra da tamamlayıp Türkiye ye döndüm ve şu an Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı öğrencisiyim. Bilgisayar ile 6 yaşımda tanıştım o zamanlar sıkı bir Teenage Mutant Ninja Turtles ve Hugo hastasıydım uzun ve oyunculuk serüvenimin başlangıcı oldu daha sonradan uzun yıllar sadece FPS oyunları oynadım. İlk online oyun deneyimim Knight Online  ile oldu uzun yıllar Ares ve Edena serverlarında zamanımı harcayarak geçirdim okuldan kaçıp İnternet kafelerde sürünmek yaşam tarzım haline gelmişti artık sonrasında kafede Warcraft ile tanışarak bu oyunların atası olan Dota ile her şey değişti ve Moba tarzı oyunlara geçiş yaptım bunun yanı sıra MMORPG olarak World of Warcraft oynadım.

Moba tarzı oyunlarla bu kadar iç içe bir geçmişiniz varken şu sıralar bağımlısı olduğunuz bir Moba var mi?

Aslında şöyle bir dönüp baktığımda Moba olarak beni kalbimden vuran tek ve en nadir oyun Warcraft olmuştur ama sonradan çıkan Dota 2 adı altındaki oyun aslında hiçbir şekilde Warcraft la alakası olmasa da bana çok itici gelmiştir ve değişik oyunlar arama girişimlerine bulunduğum sırada League Of Legends ile tanıştım çevremde bir çok insan bu oyundan bahsediyordu ama beni hiçbir şekilde cezb edemedi sadece 1 gün boşluk anımda indirip denemek istediğim bu oyun beni ciddi şekilde bağımlısı haline getirip Sezon 1 sonundan bu yana oynamama sebep oldu ve şu an çok ciddi bir hayran kitlesi yanında oyuncularına da bakacak olursak gerçekten kayda değer bir oyun olduğunu düşünüyorum

1. Sezonda League of Legends’a başlamanın sizin için en büyük artıları neler oldu?

Aslında bir oyunda ne kadar eskiysen o kadar deneyim kazanıyorsun bu demek değildir ki mükemmel oynarım, her şampiyonda kontrol sağlayabilirim o zaman ben gidip herkese kafa tutarım. Özellikle Moba tarzı oyunlar tamamiyle yeteneğe bağlı ve MMO ve MMORPG oyunlardaki gibi belli bir süre oynadıktan sonra, kayda değer bir yerlere gelip o yeri korumaya yönelik olmadığı için iş, tamamiyle oyuncular da bitiyor. Şu an oyunculara dikkat edecek olursak en basit örnek büyük takımlardaki dikkat eksikliği çünkü bu tarz oyunlarda uzun süre pratik yapılmazsa veya yenilikler takip edilmezse oyunla ilgili bildiğiniz her şeyi unutabiliyorsunuz

League of Legends’da en çok hangi  şampiyonları tercih ediyorsunuz ve bu tercihlerinin ana sebepleri neler?

Şu an bu yazıyı okuyan arkadaşlarımın hangi şampiyonu söyleyeceğimi bildikleri için seslerini duyar gibi oldum. League of Legends’ ı şu aralar sadece Zed için oynuyorum diyebilirim her zaman için Assassin karakterler dikkatimi çekmiştir. Sadece League of Legends için geçerli değil bütün oynadığım Online oyunlardaki yegane karakterlerim  Hunter , Assasin oluyor.

Peki Zed oynamak ya da oynayan arkadaşlara önerebileceğiniz özel taktikleriniz veya tüyolarınız var mı?

Genel olarak verebileceğim sadece Zed için değil, Farm a önem vermeleri oyun sadece kill almaktan ibaret değil takım halinde oynanmadığı sürece veya anlaşmazlıklar olduğu sürece tek başına bir şampiyonun oyunu götürmesi gerçekten çok zor ve her zaman için Oyun içi görevlere önem verilmeli .Bazen başımıza geliyor Solo Q girilen maçlar da herkes oyunu tek başına götürmeye çalıştığı için ya bir şampiyonda killer toplanıyor ya da takım içerisinde anlaşmazlıklar ortaya çıkıyor. Herkes eğer kendi üzerine düşen görevi sakin bir biçimde yerine getirirse oyun kalitesi de değişmeye başlar. Ama söylemişken Zed oynamak isteyen arkadaşlara ilk tavsiyem, bu şampiyonları gerçekten oynamayı bilen insanların videolarını araştırmak build rehberlerine bakmak. Size önerebileceğim ve gerçekten oyun tarzı ile örnek aldığım Zed & Riven oyuncusu olan : Azoh’dur. Youtube’da nasıl oynanması gerektiğini anlatan videoları bulunmakta ve aynı zamanda twitch’den belli günlerde yayın yapmaktadır, bence göz atmalarında fayda var.

En çok merak edilen soruyu sormak istiyorum. Bugüne kadar istikrarlı şekilde devam ettiğiniz lig hangisi?

Sezon başından bu yana toplam 54 Rank game attım ve bunların 37si win ve şu an Platin 1 kümede Diamond’a çıkmak için mücadele veriyorum aslında çok fazla Rank game oynayan birisi değilim. normal oyunlardaki win sayımın 2700lere yaklaştığını düşünürsek çok düşük bir rakam ama kısa bir zaman içerisinde Diamon’a sabitleyip bu senelik bu şekilde bitirmeyi planlıyorum.

Son olarak League of Legends oyuncularına ve yeni başlamak isteyenlere önerileriniz neler?

İlk önce bu oyunu gerçekten oynayıp oynamayacaklarına karar vermeleri gerekiyor ,  gerçekten çok zaman alan ve emek gerektiren bir oyun, bu yüzden karşılarındaki oyuncuların da bu oyun için ciddi zaman harcadıklarını düşünerek öncelikle Trollememelerini ve sonrada kendilerine bir stres topu alıp her ne kadar tacize maruz da kalsalar onunla streslerini atmayı öneririm. Şu an Türkiye sunucusu gerçekten gelişim içerisinde, bu sezon ki finallerde gördüğümüz gibi ciddi bir emek ve ekip çalışması dönüyor. Bunların yanı sıra Riot Türkiye ekibine bir sitemle konuşmamı tamamlamak istiyorum. Geçen sezon eloboost olayları yüzünden ligden men edilen ve eşit davranılmadığını düşündüğüm bu işi yapan başka insanlarında olduğunu hatırlamalarını ve bunları göz önünde bulundurarak tüm oyunculara eşit davranmaları gerektiğini unutmamalarını, bir League of Legends oyuncusu olarak rica ediyorum. Ayrıca Türk MMO ailesine ve bana bu güzel röportaj için fırsat sağladığı için Cerengül Etli’ye teşekkürlerimi iletiyorum.

Bizde bizim röportaj davetimizi geri çevirmediğiniz ve zamanınızı ayırdığınız için Turkmmo ailesi olarak  çok teşekkür ederiz. Oyun hayatinda bol şanslar.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

2 Yorum

  1. Omer

    MileStone <3 😀

    0
    0
    Cevap
  2. AsiHayran146

    Milestone<3

    0
    0
    Cevap

Yorum Yaz

Email adresiniz yayınlanmayacak.

Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.