Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Birbirinden Muhteşem Düşük Sistem Gereksinimli Oyunlar

Muhteşem oyunlar oynamak için devasa özelliklere sahip bilgisayarlara ihtiyacınız yok. Bu içeriğimizde, düşük sistem gereksinimlerine sahip video oyunlarını ele alıyoruz.

Düşük sistem gereksinimli oyunlar listesi ile karşınızdayız. Grafikler bir video oyun için önemli bir kıstas olsa da, kesinlikle her şey değil. Elbette bu biraz da sizin bir oyundan neler beklediğinizle ilgili, ancak yüksek donanıma ihtiyaç duymadan son derece eğlenceli zaman geçirmenizi sağlayan oyunları da göz ardı etmemek gerekiyor.

Canlı yayın platformu Twitch’te en çok izlenen oyunların çoğunun düşük sistem gereksinimli oyunlar olması tesadüf değil. Bu içeriğimizde, yüzlerce saat oynasanız dahi dizüstü ve masaüstü bilgisayarınızın ısınmamasını sağlayacak düşük sistem gereksinimlerine sahip en iyi PC oyunları sizlerle paylaşıyoruz.

Kaliteli bir PC ile bu oyunların çoğunu maksimum ayarlarda oynayabilir veya daha düşük ayarlarda kare hızını artırabilirsiniz. İşte karşınızda mütevazi bir bilgisayarda dahi kaliteli zaman geçirmenizi sağlayacak düşük sistemli oyunlar.

Düşük Sistem Gereksinimli Oyunlar – En İyi 10 Oyun

10. Slay The Spire

Düşük sistem gereksinimli oyunlar Slay The Spire

Tüm zamanların en iyi roguelite oyunlarından biri olan Slay The Spire, basit ve öğrenmesi kolay bir oyun. Bununla birlikte deste oluşturma konusunda o kadar derinliğe sahip ki, her karakter her denemede tamamen farklı oynayabilir.

Kart ve Roguelike türü oyunlarının muazzam bir birleşimini sunan yapım, 350’den fazla tamamen eklenmiş hazır kart, 200’den fazla bulunulabilir farklı eşya ve 50’den fazla benzersiz dövüş karşılaşması sunuyor. Steam‘de bulabileceğiniz düşük sistem gereksinimli oyunlar arasında yer alan Slay The Spire, 40 TL’lik bir fiyata sahip.

9. Spelunky

düşük sistemli oyunlar Spelunky

Her oynadığınızda zorlu yeni bir deneyim sunan rastgele seviyelere sahip benzersiz bir platform oyunu olan Spelunky, hem PC hem de konsoldaki en iyi indie yapımlardan biri. Oyunda karşılaşabileceğiniz yüzlerce zorluk var, ancak başarılı olmanızı sağlayacak da pek çok yol bulunuyor.

Spelunky’nin Steam’deki 24 TL‘lik HD sürümü Windows XP‘de çalışmaya sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Devam oyunu biraz daha modern sistemlere ihtiyaç duyduğu için listemizde yer vermedik, ancak dilerseniz ona da bir göz atabilirsiniz.

8. Celeste

Celeste düşük sistemli PC oyunları

Düşük sistem gereksinimli oyunlar arıyorsanız, Celeste‘ye kesinlikle göz atmanızda fayda var. Çıkış yaptığı 2018 yılının en iyi bağımsız oyunlarından biri olarak kabul edilen yapım, macera dolu bir platform deneyimi sunuyor. Oyunda engellerden kaçınırken bir dağı tırmanmaya çalışan Madeline karakterini kontrol ediyorsunuz. Tam bir sanat eseri olan oyun, Intel HD 4000 veya üstü bir ekran kartıyla sorunsuz çalışabiliyor. İhtiyacınız olan depolama alanı ise yalnızca 400MB. Oyun Steam‘de 31 TL fiyata sahip.

7. Team Fortress 2

Team Fortress 2

Counter-Strike: Global Offensive, Half-Life ve Portal gibi üç klasik yapımın arkasındaki Valve tarafından geliştirilen Team Fortress 2, en iyi düşük sistem gereksinimli online oyunlar arasında yer alıyor. Ücretsiz olarak oynanabilen 2007 çıkışlı FPS oyunu, haziran ayında çıkışından 14 yıl sonra eşzamanlı oyuncu rekoru kırmıştı. Intel HD Graphics 630 ve eşdeğeri bir ekran kartı ile dahi minimum ve önerilen gereksinimleri karşılayan Team Fortress 2, 2007 yılında piyasaya sürülmesine rağmen gayet iyi durumda.

6. Terraria

düşük sistem gereksinimli oyunlar Terraria

İki boyutlu Minecraft olarak tanımlayabileceğimiz Terraria, dinamik 2D piksel görünümüyle nostaljik bir hava yaratıyor. Oyunda neredeyse her yeri kazabilir ve inşa edebilirsiniz. Oyun için önerilen sistem gereksinimlerini karşılamak için 256 megabayt RAM’e ihtiyacınız olacak , ancak 128 megabaytlık düşük kaliteli bir kart da işinizi görecektir. 2011’de piyasaya sürülen Terraria, buna karşın Windows XP ve Windows Vista gibi eski işletim sistemlerinde çalışabiliyor. Oyunu Steam üzerinden 18 TL karşılığında satın alabilirsiniz.

5. World Of Warcraft Classic

World Of Warcraft Classic

WoW oyuncularına müthiş bir nostalji sunan World Of Warcraft Classic, ilk kez Ağustos 2019’da piyasaya sürülmüştü. orijinal yamasız World of Warcraft dünyasını (1.12 güncellemesi) deneyimlemenizi sağlayan yapım, temel oyuna harika bir geriş dönüş imkanı veriyor.

2006’da çıkan ilk oyunu temel alan World Of Warcraft Classic, tahmin edebileceğiniz gibi o zamanlar daha düşük sistem gereksinimlerine sahipti. World of Warcraft Classic yalnızca 2GB RAM ve Intel HD Graphics 4000’e ihtiyaç duyuyor. Eğer düşük sistem gereksinimli oyunlar arıyorsanız, WoW Classic’i kesinlikle deneyimlemenizi öneririz.

4. Warframe

düşük sistem gereksinimli online oyunlar

Listedeki diğer oyunlara kıyasla biraz daha yüksek sisteme ihtiyaç duyan üçüncü şahıs nişancı oyunu Warframe, 4GB RAM’e ihtiyaç duyuyor. Buna rağmen diğer RPG oyunlarına kıyasla nispeten düşük sistem gereksinimleri var.

3. Minecraft

düşük sistemli oyunlar minecraft

Tüm zamanların en çok satan oyunları arasında yer alan Minecraft, düşük sistem gereksinimlerine sahip olduğu için yıllardır popülerliğinden hiçbir şey kaybetmiyor. Akıllı telefonunuz oyunu çalıştırıyorsa, muhtelemen PC’niz de çalıştırabilir.

2. League of Legends

League of Legends düşük sistem gereksinimli oyunlar pc

Tek başınıza veya arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz en iyi düşük sistem gereksinimli online oyunlar arasında yer alan League of Legends, hem düzenli güncelleme alması hem de ücretsiz olması nedeniyle hala milyonlarca oyuncu tarafından tercih ediliyor.

1. Valorant

Riot games valorant

LoL’ün geliştiricisi Riot Games’in ilk FPS oyunu olan Valorant, 2020 yılında piyasaya sürülmesine rağmen şaşırtıcı derece düşük PC sistem gereksinimlerine sahip. Twitch’in en çok izlenen oyunlarından biri olan yapım, aynı zamanda oynaması ücretsiz olduğu için muazzam bir popülariteye sahip.

Sürekli olarak yeni içeriklerle güncellenen Valorant, bütçe dostu bir PC veya dizüstü bilgisayarda dahi deneyimlenebilir. Counter Strike ve Overwatch’tan esintiler taşıyan FPS oyunu, 5’e 5 olarak bölünen iki takım arasında oynanıyor. Farklı yetenek ve özellikleri bulunan pek çok karaktere ev sahipliği yapan Valorant, dünya genelinde aylık 14 milyondan fazla oyuncuyu bünyesinde barındırıyor.

Haberi Paylaş
Benzer İçerikler
0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.