GameSquare, espor devi FazeClan‘ı satın almak için anlaşmaya vardığını duyurdu. Snoop Dogg, Drake, Travis Scott, Chris Rock, Adam Sandler ve Grace Van Dien gibi birçok ünlü isimle işbirliklerine imza atan, birçok oyunda takımı bulunan ve evine birçok şampiyonluk kupasıyla dönen dev organizasyon, varlığını artık GameSquare çatısı altında sürdürecek.
Yaşadığı sıkıntıları hafifletmek için yatırım arayan FazeClan, geçen yıl 725 milyon dolarlık bir değerlemeyle halka arz edilmişti ancak tamamı hisse senedi ile yapılan anlaşma ile organizasyonun tamamı 18.5 milyon dolar civarında bir ücret ile satın alındı. Son zamanlarda finansal sıkıntıları ve oyuncularının takımdan ayrılmalarıyla gündeme gelen Faze, bağımsız bir şekilde faaliyet göstermeye devam edecek olsa da, artık GameSquare çatısı altında bulunacak.
FazeClan, GameSquare Tarafından Satın Alındı

GameSquare CEO’su Justin Kenna, “Oyun sektörünün en büyük isimlerinden birinin satın alınması, GameSquare ekosistemindeki tüm kaynak yelpazesinden yararlanmak için kullanabileceğimiz, geniş ölçeğe sahip güçlü bir altyapıyı nasıl oluşturduğumuzun mükemmel bir örneğidir. En derin etkileşimli topluluklardan birisi olan Faze Clan’ın kurucuları ve hayranlarına tekrardan hoş geldiniz demekten heyecan duyuyoruz.” dedi.
Faze CEO’su Bengtson, “Tommy, Apex ve benim markanın başına geçmesiyle Faze Clan’ın zirve yıllarındaki konumuna geri döneceğinden eminim” dedi. “İnternette büyüdük ve bu markayı herkesin anlayabileceğinden daha iyi anlıyoruz. GameSquare’de içimizdeki bu değeri gören ve vizyonumuzu gerçekleştirmemize yardımcı olabilecek bir ortak bulduğumuz için minnettarız. Önce üreteceğiz, sonra konuşacağız. ” ifadelerini kullandı.
Richard “Faze Banks” Bengtson grubun CEO’su, Thomas “Faze Temperrr” Oliveira başkan ve Yousef “Faze Apex” Abdelfattah COO olarak görev yapacak.