Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

DRAM Fiyatları Nihayet Düşmeye Başlayacak

DRAM üreticileri en iyi günlerini geride bıracak. TrendForce, bilgisayar bileşenlerinde kullanılanlar da dahil olmak üzere bellek fiyatlarında düşüş olacağını tahmin etti.

DRAM fiyatları yakında zamanlada düşecek mi? Yakın zamanda bilgisayar parçaları satın almaya çalışan herkes, piyasadaki mevcut durumun ve genellikle yeni bileşenlerin saçma fiyatlarının farkında ancak, durumun yakında biraz daha iyiye doğru değişmesi ihtimali mevcut. TrendForce, dinamik bellek yeni DRAM fiyatlarının önümüzdeki çeyrekte düşebileceğini gözler önüne serdi.

DRAM Fiyatları

Analiz şirketi, ortalama DRAM fiyatlarının çeyrekten çeyreğe yüzde 3-8, bilgisayar pazarı tarafından kullanılan bellek durumunda ise yüzde 5-10 oranında düşeceğini tahmin etti. Bunun, 2021’in ikinci yarısında fark edilir şekilde hızlanan artan üretimin sonucu olması bekleniyor. TrendForce analistleri, DRAM gönderilerinin önümüzdeki aylarda pazar talebini aşacağına inanıyor.

Şimdi bile çoğu müşteri, kendilerini gelecekte olası kıtlıklardan korumak için toplu olarak verdikleri birikmiş siparişleri bekliyor. Sonuç olarak, DRAM stokları tavsiyelerin çok üzerinde, bu da şirketleri fazla parçalardan kurtulmaya odaklanmaya zorlayacak.

DRAM Fiyatları

Ekran Kartı Fiyatları Düşmeyecek

Ne yazık ki ekran kartları söz konusu olduğunda, büyük düşüşler beklemiyoruz. TrendForce, indirim olmayacağını veya en fazla yüzde 5’lik bir fiyat düşüşü öngördü.

TrendForce’un analizinin görünüşe göre daha yeni DDR5 bellekleri içermediğine de dikkat etmeliyiz. Ayrıca DRAM fiyatları, PC bileşen fiyatlarını etkileyen tek veya en önemli faktör değil. Analistler, pandeminin hala ekran kartlarındaki güç yönetimi yongaları gibi diğer bileşenler için tedarik sorunlarına dönüşebileceğine dikkat çekti. Yine de, mağazalardaki durumu izlemeye devam etmeliyiz, bakalım fiyatlar gerçekten düşecek mi?

Sunucu DRAM Fiyatları Düşecek

Yukarıda bahsettiğimiz agresif satın alma çabası göz önüne alındığında, sunucu DRAM’ine yönelik genel talep kademeli olarak yavaşladı ancak bazı Katman 2 veri merkezleri önceki boşlukları telafi etmek için sunucu DRAM’i tedarik etmeye devam ediyor. Sunucu DRAM alıcıları, 4Ç21’de sunucu DRAM envanterini boşaltmaya yönelmeye devam ettikçe, talep muhtemelen önceki çeyreklerin gerisinde kalacak.

Ayrıca, belirli anahtar bileşenlerin uzun teslim süreleri nedeniyle, tüm sunucuların sevkiyatında da üç ayda bir düşüş yaşanması bekleniyor. TrendForce, sunucu DRAM fiyatlarınıda bu yıl ilk kez 4Ç21’de yüzde 5 düşüşle birlikte indirim yapılmasını bekliyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.