Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Diyanet Son Noktayı Koydu: Bitcoin Dinen Uygun Değil!

Günlerdir süren Bitcoin tartışmasına son noktayı Diyanet koydu. Diyanet, 'sanal paralar dinimizce caiz değil' açıklamasını yaptı.

Son günlerde Bitcoin terimini sık sık duyar olduk. Sanal para olarak tanımlanan Bitcoin günümüzde sanal madencilik ile kazanılan bir para birimi olarak kabul ediliyor. Ülkemizin de dikkatini çekmeyi başaran Bitcoin beraberinde bazı soruları da akılla getirdi.

Diyanet Son Noktayı Koydu Bitcoin Dinen Uygun Değil 2

İnternet dünyasında uzun bir süredir sanal para haram mı yoksa helal mi sorusunu tartışır oldu. Bu tartışmalar o kadar büyüdü ki Diyanet İşleri bile bu tartışmada kendisine yer buldu. Bitcointalk forumunda paylaşılan bir görsele göre “Bitcoin ve Ethereum gibi sanal paraları yatırım amaçlı almak caiz midir?” sorusu Diyanet İşlerine yöneltilmiş. Diyanet İşleri’de özetleyecek olursak “Sanal paraların alım satımının yapılmasının şu aşamada dinen uygun değildir.” Yanıtını vermiş.

Diyanet’in yapmış olduğu açıklamanın biraz daha detayına inecek olursak, bir para biriminin para hükmünde olabilmesi için paranın değeri devlet otoritesi tarafından belirlenmiş olması gerekiyor ve altın gibi bir değere sahip olması gerektiği belirtildi. Bitcoin gibi sanal paraların değer kazanıp kaybetmesi herhangi bir somut bilgiye dayanmadan gerçekleştiği, kara para aklama gibi yöntemlerle kullanılmasından dolayı dinimizce caiz olmadığının altı çizildi.

Diyanet Son Noktayı Koydu Bitcoin Dinen Uygun Değil 3

Uzun bir süredir internet alemini meşgul eden sorunun cevabı da bu açıklamayla netlik kazanmış oldu. Bitcoin çeşitli yasa dışı suçlarda kullanıldığı için dinimize ve ülkemize uymadığı defalarca vurgulandı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.