Discord, Microsoft’un 12 Milyar Dolarlık Teklifini Reddetti

Xbox’ın sahibi Microsoft’un, oyun odaklı sohbet platformu Discord’u 10 milyar doların üzerinde bir paraya satın almak istediği yönündeki haberleri daha önce sizlere aktarmıştık.

Kısa süre önce Bethesda’nın çatı şirketi ZeniMax’i bünyesine katarak oyun dünyasındaki dengeleri değiştiren Microsoft, bu hamlesi ile Xbox platformundaki iletişim ağını Discord üzerinden sağlamayı hedefliyordu, ancak ABD’li teknoloji devinin bu hayali suya düşmüş gibi görünüyor.

Discord, Microsoft dahil tüm potansiyel alıcılarla görüşmeleri sonlandırdı. Bloomberg’e konuşan konuya yakın kaynaklara göre şirket, Microsoft’un 12 milyar dolarlık astronomik teklifini reddetti.

Bloomberg daha önce, Discord’un Epic Games ve Amazon ile de masaya oturduğunu yazmıştı. Yaklaşık 140 milyon aylık kullanıcısı olan ve kısa süre önce 7 milyar dolar piyasaya değerine ulaşan sohbet platformunun, 10 milyar doları aşan bir satın alma anlaşması imzalamak istediği söyleniyordu.

Öte yandan alıcılarla yapılan bu görüşmelere rağmen, Discord’un halka açılma olasılığının satıştan daha yüksek bir ihtimal olduğunu da ifade ediliyordu. Nitekim masanın dağılması, şirketin bu yönde bir karar vermiş olabileceği anlamına geliyor.

Yine de bir son dakika ile Discord’un satıldığı haberini alabiliriz. Zira hem teknoloji hem de oyun dünyası, bugüne kadar imkansız denilen pek çok satın almaya şahit oldu.  Bu nedenle her ihtimale karşı açık kapı bırakmakta fayda var. Sürece ilişkin yeni gelişmeler yaşandığı takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.