Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Diablo 2 Resurrected, Erişilebilirlik Konusunda Çok İddialı

Blizzard, teknik alfa testlerinden sonra Diablo 2 Resurrected için planlanan değişiklikleri açıklamaya başladı. Bu sefer odak noktası oyun için konfor ve erişilebilirlik iyileştirmeleri oldu.

Diablo 2 Resurrected‘in son testlerinden sonra, geliştiriciler oyunu topluluk geri bildirimlerine göre geliştirmeye başladı. Bir hafta önce teknik alfadan çıkarılan dersleri sizlerle paylaşmıştık. Şimdi kullanıcı deneyimi tasarımı ve erişilebilirlik başkanı Drew McCrory, yenilenen Diablo 2’deki oyun deneyimini iyileştirmek için tasarlanan değişiklikler hakkında konuştu.

McCrory’nin belirttiği gibi, Diablo 2 Resurrected‘ın arkasındaki ekip, orijinal oyunda binlerce saat harcayan ve başarılı unsurlarını zorla değiştirmek istemeyen birçok uzmana sahip. Bununla birlikte geliştiriciler, Diablo 2’nin özellikle oyun konforu ve erişilebilirlik açısından çok modası geçmiş olduğunun farkında. Bu nedenle, yapımcı ekip oyuna bir gamepad desteğinin yanı sıra, otomatik altın toplama sistemi gibi özellikler ekledi.

Diablo 2 Resurrected

Diablo 2 Resurrected Oynanış Seçenekleri Çok Çeşitli Olacak

Bu tür değişiklikler geliştiricilerin daha fazla oyuncuya ulaşmasını sağlayacak ve hem şirket hem de oyuncular için güzel bir adım. Şirket ayrıca, alıcılara oyunu kendi tercihlerine veya ihtiyaçlarına göre daha fazla kişiselleştirme seçeneği sunmak istediğini de belirtti. Örneğin, bir tuşa basılı tutmamızı veya sürekli basmamızı gerektiren bazı işlemleri sırasıyla tek tıklama veya basılı tutma olarak atayabileceğiz.

Diablo 2: Resurrected ayrıca, kontrolörlerimizdeki kontrol düzenini değiştirmek ve klavye/fare ile oynarken tek tek tuşlara birden fazla eylem atamak için kapsamlı seçenekler sunacak. Oyuncular ayrıca, eşlik eden bildirimler de dahil olmak üzere çok sayıda ses efektini devre dışı bırakabilecek.

Diablo 2 Resurrected

Blizzard, 20 yıldan daha uzun bir süre önce kabul edilebilir ancak modern bir oyunda “bug” olarak kabul edilebilecek unsurları da düzeltti. Örnek olarak, animasyon aksini düşündürmesine rağmen karakterin hedefi vurmadığı ve oyunun oyuncuya bunu açıkça bildirmediği bir durum anlatıldı. Çözüm, başarısız saldırı hakkında bilgi veren bir metin mesajı görüntüleme seçeneği eklemek oldu.

İçerik oluşturucuların bu tür iyileştirmeler için başka fikirleri de mevcut, ancak yine de oyuncuların yorumlarına göre hareket edecekler. Sonuçta bu değişiklikler onlar için yapılıyor. Görünüşe göre Blizzard, Warcraft III: Reforged‘ın başarısızlığından sonra dersini gerçekten iyi çalışmış. Ancak, kesin sonuç ancak oyunun piyasaya sürülmesinden sonra gelecek. Diablo 2 Resurrected, 23 Eylül‘de PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S için çıkış yapacak.

Diablo® II: Resurrected ™ Announce Trailer

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.