Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Destiny 2: Forsaken Gambit Modu Rehberi

Destiny 2'nin yeni modu Bungie'nin Halo'dan bu yana en iyi çalışması!

Destiny 2: Forsaken ek paketi bugün çıkış yaptı ve açıkçası Prison Break adlı başarılı senaryo görevinin yanı sıra, en çok da yeni Gambit moduyla parlıyor. Hatta öyle ki, Bungie adeta Halo’dan bu yana en iyi işini çıkarmış dahi diyebiliriz!

destiny 2 forsaken gambit modu rehberi 1

Destiny 2: Forsaken Gambit Modu Nedir?

Gambit, rekabetçi bir co-op modu ve PvPvE olarak tanıımlanıyor. Yani iki takım birbiriyle mücadele ediyor fakat karşı karşıya gelip savaşmıyorlar! İki takım bunun yerine Destiny 2’deki uzaylı yaratıkları büyük bir arenada öldürerek bitiş çizgisine ulaşmaya ve birinci olmaya çalışıyorlar.

Gambit’te ölen yaratıklar Motes adlı, haritanın merkezindeki bankada biriktirilen bir para birimi bırakıyor. Bankada yeteri kadar Motes biriktiğinde ise Prime Evil adlı güçlü bir boss doğuyor ve öldürüldüğünde oyunun sonu geliyor. Basit mantıkla, Prime Evil’ı ilk öldüren takım Gambit’i kazanıyor.

Fakat Gambit modunda rakibinizle yarışmaktan öte PvP elementleri de var. Düşman takımın ilerleyişini birkaç farklı şekilde engellemek mümkün. Birincisi Blockers adlı yaratıkların düşman bölgesinde doğmalarını sağlamak. Bunlar rakibin bankaya daha çok Motes depolamasını engelliyorlar ve sizi öne geçiriyorlar.

Destiny 2: Forsaken – Launch Trailer

Gambit modunda tam anlamıyla bir risk – ödül sistemi bulunuyor. Dövüşte daha çok kalırsanız bolca Motes biriktiriyorsunuz ve Prime Evil’ı çıkarmaya daha çok yaklaşıyorsunuz. Fakat aynı zamanda ölüm riskiniz de artıyor çünkü bankaya konmamış bütün Motes’ların anında yok olma olasılığı var! Bu yüzden de sadece ilerleyiş sürecine bakmıyor, düşmanın ve rakp takımın durumuna da bakıyorsunuz. Rekabet kızışırken, ekip olarak da kararsız kalıyorsunuz: toplanan Motes’ları hemen bankaya mı koymak, yoksa birikmelerini beklemek mi?

Blockers yaratmanın yanı sıra aynı zamanda belli aralıklarla düşman arenasına geçip onlarla savaşma şansınız da var. Fakat baskına sadece tek bir kişi gidebildiği için dört insan oyuncuya karşı mücadele etmek hiç de kolay olmuyor.

Gambit’i PvE ağırlıklı olduğu için Destiny 2’nin Horde moduyla bir tutanlar olabilir. Sonuçta firma daha önce Halo’daki Firefight ve yine Destiny’de buna benzer modlar denemişti fakat Gambt bundan biraz daha ötesi. Gambit, bir savunma modundan ötesi çünkü takımları daima hareket etmeye, ayrılmaya ve stratejik düşünmeye itiyor.

İki takım birbirinin önüne geçmeye çalışsa ve sadece bundan ibaret olsa Gambit yine eğlenceli bir mod olurdu. Fakat bir sos gibi üzerine dökülen PvP elementleri onu çok daha harika hale getirmiş. Açıkçası Bungie bu sefer gerçekten de hedefi 12’den vurmuş demeliyiz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.