Death Trash, kıyamet sonrası bir piksel sanatı kullanan bağımsız RPG oyunu. Oyun Steam’de neredeyse iki haftadır erken erişimde ve kesinlikle türün hayranları tarafından fazlasıyla beğenildi. Oyunun Steam inceleme ortalaması yüzde 96 olarak belirlendi. Geliştiricilerden öğrendiğimiz kadarıyla oyunun başarısı finansal sonuçlara da yansıdı.
Death Trash‘in baş geliştiricisi Stephan Hövelbrinks, 2015’ten beri oyun üzerinde çalışıyordu ve 2020’de Christian Heusser dahil olmak üzere projeye birkaç kişi daha katıldı. Oyun Steam’de 5 Ağustos’ta çıkış yaptı ve sadece 9 gün sonra Hövelbrinks’in Twitter hesabından duyurduğu gibi oyun çoktan yapım maliyetini karşıladı. Bu onun için oldukça başarılı ve gönderiden de görebileceğiniz gibi, yaratıcı sevincini gizlemedi.
Oyunu bu kadar başarılı yapan neydi? Steam incelemelerinde de okuyabileceğimiz gibi en önemli faktör oyunun atmosferi oldu. Doğrudan ilk Fallout oyunlarından esimlenen piksel sanat grafikleri, iyi oyun müziği ve ilgi çekici dünya tasarımı ve rahatsız edici atmosferi ile, oyunun zaten erken erişim aşamasında olması rağmen oyuncuların kalbini fethetti. Bir de oyunu daha zayıf donanımlarda çalıştırmamızı sağlayan sistem gereksinimleri de bu konuda etkili oldu.

Death Trash Nasıl Oyun?
Oyun, kıyamet sonrası ve siberpunk akımlarının özelliklerini birleştiren grotesk bir evrende geçiyor ve bizi bir zamanlar insanlık kolonisi olan, şimdi ise çarpık makinelerle feci bir savaşın kalıntılarıyla dolu bir çorak toprak olan Nexus gezegenine bir yolculuğa çıkarıyor. Görevi sözde Bleednig Head Oracle‘a ulaşmak olan serserilerden biri olarak oynuyoruz.
Bir kahramanı seçip istatistiklerini tercihlerimize göre ayarlayarak Death Trash oynamaya başlıyoruz. Oynanış şeması, diğer RPG oyunlarının alıştığımızdan farklı değil, bu yüzden mücadele sırasında aksiyonu izometrik projeksiyonda gözlemliyoruz, esas olarak kasvetli yerleri geçmek, renkli nötr karakterler tarafından görevlendirilen görevleri yerine getirmek (diyaloglar sırasında bir muhataptan herhangi bir zamanda ayrılma olasılığı) ve kahramanın gelişimi odak noktamız olacak.