Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

DDR5 5600 Mhz RAM’ler Hazır Ve İlk Uyumlu İşlemcileri Bekliyor

SK Hynix tarafından dünyanın ilk DDR5 RAM'leri yapıldı. Ancak şu an için uyumlu işlemcilerin piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Yıllarca süren geliştirmeden sonra, SK Hynix dünyanın ilk DDR5 DRAM’ini duyurduİlk kitler başlangıçta 4.800-5.600 Mhz hızlarında çalışacak ve bu da onları bugün piyasadaki en iyi hız aşırtmalı DDR4 RAM’lerden çok daha iyi bir hale getirecek.

DDR5 5600 Mhz RAMler Hazir Ve Ilk Uyumlu Islemcileri Bekliyor 1

SK Hynix, yaptığı duyuruda bu ilk DDR5 RAM kitinin DDR4 RAM kitine göre 1.8 kat daha hızlı olduğunu söyledi. DDR5 RAM’ler standart, hız aşırtmasız olarak DDR4 RAM’lerden çok daha üst bir performans sahip. Öyle ki Crucial’s Ballistix Max 5100 Mhz RAM’ler ile neredeyse hemen hemen aynı hızlara sahip. Yani evet bu yeni RAM’ler şu an piyasada bulunanlara göre çok daha iyi.

DDR4 RAM’ler ilk kez 2014 yılında piyasaya sürüldü ve oyun bilgisayarları için vazgeçilmez birer donanım olarak yer alıyor. RAM üreticileri şimdi yeni RAM’ler için formüllerini değiştirecekler. SK Hynix’ten çıkan ilk kitler 4.800 MHz ila 5.600 MHz (etkin) arasında derecelendirilecek, ancak DDR5-6400 Mhz ve üstü için planlar hazırlanıyor.

Bunun yanı sıra DDR5’in getirdiği tek şey hız değil. Kapasitelerin de daha yüksek yonga yoğunluğuna geçişle artması bekleniyor ve SK Hynix, TSV teknolojisi kullanılarak tek bir RAM’in 256 GB kapasiteye ulaşmasını bekliyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.