Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

d3dx9_39.dll Hatası Çözümü

LoL gibi çevrimiçi oyunlarda sıkça karşınıza çıkan d3dx9_39.dll hatasının kesin çözümünü derledik.

Bazen oyunlara girmeye çalışırken d3dx9_39.dll hatasıyla karşılaşabilirsiniz. Bu içeriğimizde sizlere bu hatanın kesin çözüm yöntemlerini paylaştık.

League of Legends, Prince of Persia gibi en sevdiğiniz oyunları oynamaya hazır olduğunuzu veya bilgisayarınızdaki belirli bir uygulama üzerinde biraz çalışmaya hazır olduğunu hayal edin.. Bu programı veya oyunu başlattığınızda, d3dx9_39.dll hatası karşınıza çıktı. Evet, bunun en can sıkıcı durumlardan biri olduğunu biliyoruz ancak kesin çözümü de biliyoruz.

Özellikle d3dx9_39.dll hatası çözümü genellikle insanlar tarafından aranan ancak bir türlü kesin çözümü bulunamayan bir durum. Gelin çözüm yöntemlerimize geçelim.

d3dx9_39.dll Hatası Çözümü

d3dx9_39.dll Hatası Çözüm Yöntemleri

Aşağıda insanların özellikle lol d3dx9_39.dll hatasını çözmek için kullandığı en pratik yöntemlerden bazılarını detaylandırdık.

1- Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın

İlk olarak d3dx9_39.dll eksik hatasıyla karşı karşıya kalmanız durumunda yapmanız gereken en önemli şey, bilgisayarınızı yeniden başlatmak. Çünkü bunun geçici bir sorun olma ihtimali mevcut.

Bu nedenle, bu sorunla karşılaşan herkese sistemi yeniden başlatmasını öneririz. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra, size hatayı gösteren uygulamayı veya oyunu tekrar açmayı deneyin. DLL eksik sorununun hala devam edip etmediğini kontrol edin. Devam ederse, diğer çözümleri deneyin.

2- d3dx9_30.dll İndir

Bu sorunun en belirgin nedenlerinden biri bilgisayarınızda bulunan hasarlı ve eksik d3dx9_39.dll dosyaları. Bu nedenle, bu sorunu çözmek için d3dx9_39.dll dosyalarını indirmeli ve düzgün bir şekilde kurmalısınız. Bunu yapmak için güvenebileceğiniz talimatları derledik.

  • Google’a girin ve “d3dx9_39.dll indir” yazın.
  • Gerçek bir kaynak arayın. Özellikle üst sıradaki reklamları geçerek, ilk sırada bulunan siteye girebilirsiniz.
  • Güvenilir olduğuna emin olduğunuz arama sonucuna tıklayın.
  • Windows işletim sisteminizin sürümüne göre d3dx9_39.dll dosyasını seçin.
  • İndirme işlemine başlayın ve dosyayı bilgisayarınıza indirin.
  • İndirdikten sonra, o dosyayı kopyalayıp hatayı gösteren oyun veya uygulama klasörüne yapıştırın. Ayrıca Windows işletim sisteminizin sistem klasörüne de yapıştırabilirsiniz. Windows’un 32 bit sürümüne sahipseniz, ‘C:\Windows\System32’ yoluna atmanız gerek; 64 bit sürümünüz varsa ‘C:\Windows\sysWOW64’ kısmına atmanız gerek.
d3dx9_39.dll Hatası Çözümü
  • Üzerine yazmanızı istiyorsa, orijinal .dll dosyasının yedeğini alın.
  • Şimdi, indirilen dosyayı sistem klasörüne kopyalamayı seçtiyseniz, Komut İstemi‘ni açın. Windows arama kutusunu kullanabilirsiniz.
  • resrv32 “name.dll” yazın ve Enter‘a basın.
  • Her şeyi kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

3- Hata Veren Programı Yeniden Yükleyin

Programın yanlış yüklenmesi de d3dx9_39.dll hatasının ana kaynaklarından bir tanesi. League of Legends veya benzeri büyük bir oyunu düzgün yüklemediyseniz, oynamaya çalışırken bu hatayla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle, bu ‘lol d3dx9_39.dll hatası‘ gidermek için oyunu yeniden yüklemenizi öneririz ama her şeyden önce, oyunu kaldırmanız gerek. Bunu nasıl yapacağınızı aşağıda anlattık.

  • Windows arama kutusunun yardımıyla Windows Denetim Masası’na erişin.
  • Görüntüleme Ölçütü‘nü Kategori olarak ayarlayın.
  • Programlar altında Program Kaldır‘ı seçin.
  • League of Legends‘a veya yeniden yüklemek istediğiniz başka bir programa sağ tıklayın.
  • Kaldır‘ı seçin ve sağlanan talimatları izleyin.
  • Yazılımı kaldırdıktan sonra doğru şekilde yeniden yükleyin.

Oyunu yeniden yükledikten sonra, yukarıdaki yöntemin League of Legends veya başka bir yazılımla d3dx9_39.dll hatasını çözüp çözmediğini görmek için oyunu başlatın.

d3dx9_39.dll Hatası Çözümü

4- Microsoft DirectX Sürümünüzü Güncelleyin

Sık karşılaşılan d3dx9_39.dll eksik hatasını çözmek için başka bir etkili düzeltme, Microsoft DirectX’in güncellenmiş sürümünü yüklemek olacak.

Eksik olan d3dx9_39.dll dosyası, DirectX’in oldukça önemli bir parçası. Bu nedenle, programı güncellemek sorununuza çözüm olacak. Sonuç olarak bilgisayarınızda Microsoft DirectX’i güncellemeyi deneyebilirsiniz. Nasıl yapacağınızı aşağıda anlattık.

  • DirectX İndir sayfasını ziyaret edin.
  • Dili seçtikten sonra kurulum dosyasını indirin.
  • İndirilen kurulum dosyasını başlatın ve talimatları izleyerek kurun.
  • Microsoft DirectX’in başarılı kurulumundan sonra sisteminizi yeniden başlatın.

Sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol etmek için d3dx9_39.dll dosyası sorunuyla karşılaştığınız programı yeniden başlatın.

5- Windows’u Mutlaka Güncelleyin

Bazen d3dx9_39.dll hatası sadece bir sistem sorunu olarak karşımıza çıkar. Microsoft, çeşitli sorunlara, aksaklıklara ve hatalara yönelik çözümlerle birlikte düzenli olarak güncellemeler yayınlar.

Bu nedenle, Windows işletim sisteminizi güncellemek, dosyayı indirdikten sonra bile çözülmeyen d3dx9_39.dll eksik sorununu çözebilir. Windows’u güncellemek için izlemeniz gereken talimatları yazdık.

  • Başlat Menüsüne erişin.
  • Ayarlar seçeneğini seçerek Windows Ayarları‘nı açın.
  • Güncelleme ve Güvenlik seçeneğine gidin ve seçin.
  • Windows Update altındaki Güncellemeleri kontrol et sekmesine bakın.
  • Üstüne tıklayın ve güncelleme indikten sonra kurulum yapın.

Şimdi işletim sisteminin kendisini güncellemesine izin verin. Tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorunun belirli bir uygulamada devam edip etmediğini kontrol edin.

d3dx9_39.dll Hatası Çözümü

D3DX9_39.dll Eksik Hatası Çözümü ile İlgili Sorular

d3dx9_39.dll Eksik Hatası Nedir? Neden Olur?

Bazen, makalenin başında listelenen bazı nedenlerden dolayı sisteminiz D3DX9_39 dosyasını bulamayabilir. Bu gibi durumlarda, herhangi bir programın çalışması için bu dosyaya ihtiyacı varsa, sisteminiz bu mesajı göstermeye başlar. Bu sorunu yukarıda açıklanan çözümler yardımıyla çözebilirsiniz.

d3dx9_39.dll Dosyası Nereye Atılır?

d3dx9_39.dll dosyasını oyunun veya bu dosyanın çalışmasını gerektiren uygulamanın kurulum klasörüne koymanız gerekiyor. Dosyayı belirli bir klasöre koymadan önce veya sonra kurmalı ve daha sonra sistemi yeniden başlatmalısınız.

LoL d3dx9_39.dll Hatası Çözümü

League of Legends gibi en sevdiğiniz oyunu oynamaya veya herhangi bir önemli görevi yapmaya hazır olduğunuzda, d3dx9_39.dll sorununun eksik olduğunu görmek oldukça can sıkıcı ancak yukarıdaki yöntemlerin bu sorunu çözmenize yardımcı olduğunu umuyoruz. Tüm bu yolları, insanlar bu sorunu çözmede oldukça yardımcı buldukları için yazımıza dahil ettik.

Aşağıdaki yorumlarınızı bırakarak hangilerinin size yardımcı olduğunu bize bildirebilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.