Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Crytek Türkiye’ ye Yatırım Yapacak! Yanlış Anlaşılma Giderildi

Crytek' in mi 500 Milyon Dolar yatırım yapacağı yoksa Crytek' e mi 500 Milyon dolar yatırım yapılacağı belli oldu.

Crytek’ in Türkiye’ ye yapacağı 500 Milyon dolarlık yatırımı hepimizin fazlasıyla kafasını karıştırıyordu. Adamlar, çalışanlarının parasını veremiyorken, 500 milyon doları nereden bulsunlar demiştik. Ancak, belki yanlış anlaşılma, belki yanlış yönlendirme bilemeyeceğiz ancak kesin olarak ne olduğu açıklandı. Crytek ülkemize yatırım yapmayacak, ülkemiz Crytek’ e 500 milyon dolarlık yatırım yapacak. 2016, yalnızca ülkemizi değil aynı zamanda Crytek’ in de canını çok yakmıştı. Giresunlu 3 Türk kardeşin sahibi olduğu Crytek firması, sahipleri Türk olan Alman asıllı bir firma. 

Tahminlerimize göre, Crytek, firmayı Türkiye’ ye taşıyıp bütün desteğini yine ana vatanından alacak. Ülkemizde böyle gelişmeler görmek gerçekten çok hoş bir durum. 

maxresdefault 1 6

Crytek’ in 500 milyon dolarlık yatırımla neler yapabileceğini hayal bile edemiyoruz. Bu yatırımın dışında başka oyun firmalarına da yatırımda bulunacak ülkemiz, 100 milyar doları aşan yıllık oyun gelirinden kendisine pay arıyor. İşin gerçeği biz bu duruma çok seviniyoruz. Zira, oyun sektörü her sene daha fazla korsanı bırakıp, paralı oyun almaya daha çok bağlanıyor. Durum böyle olunca, Crytek gibi AAA kalitede oyunlar çıkartmayı başaran bir firmanın böyle bir yatırımı değerlendireceğine eminiz. İşin gerçeği Crytek ve TaleWorlds öncülüğünde birçok yeni oyun geliştirici firması açılarak, ülkemizde yeni bir sektöre giriş yapılabilir. Oyun programlama çok büyük alanlarda genişliyor. Haydi bakalım. Yeni bir Crysis oyununu, arkasına Türkiye’ yi almış bir Crytek’ ten görmek gerçekten çok hoş olacak.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

2 Yorum

  1. evrenselpanel

    Guzel haber

    0
    0
    Cevap
  2. sesli

    Adamsın adam

    0
    0
    Cevap

Yorum Yaz

Email adresiniz yayınlanmayacak.

Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.