Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Coronavirüs’ünden Dolayı Bütün League Of Legends Liglerinin 2. Mevsimleri Ertelendi

League of Legends 2. mevsimleri 16 mayıs tarihinden itibaren başlayacak

Çin’in Wuhan kentinde bir balık pazarında ortaya çıkan COVID-19 Coronavirüs’ü küresel sağlık tehdit’i oluşturmaya devam ediyor. Bir çok oyun etkinliği ve fuarının ertelenmesinin yanı sıra mevcut olarak devam eden espor sahnesinde’de aksaklıklar mevcut.

Coronavirüsünden Dolayı Bütün League Of Legends Liglerinin 2. Mevsimleri Ertelendi

Coronavirüs’ü Aralık 2019 yılından bu zamana dünya genelinde yayılmaya devam ediyor. Asya, Kuzey Amerika, Avrupa’ya yayılan virüs uzun zamandır Türkiye’de görülmemişti ancak gece saatlerinde Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yapmış olduğu açıklamaya göre Türkiye’de hangi şehir’de olduğu açıklanmayan bir Coronavirüs’lü vatandaşımız olduğu söylendi.

Geçtiğimiz haftalar’da haberini yaptığımız gibi League of Legends’ın Çin ligi olan LPL Coronavirüs’ün ülke genelinde çok hızlı yayılması ve bir çok şehirin karantina altına alınmasından dolayı profesyonel arena maçları iptal edilmişti. Daha sonra Riot Games hakemlerinin eşliğinde takımlar kendi gaming house’larından maçları oynamaya başladı.

Çin ligi LPL’in ardından, dünya’da en çok yayılma gösteren ülkelerden biri olan Güney Kore‘de Coronavirüs’ün yayılma hızı artınca ülke karantina altına alınmıştı. Bu sebepten dolayı LCK geçtiğimiz hafta oynanan maçların ardından askıya alındı. Ancak daha öncesinde de tedbir amaçlı maçlar seyircisiz olarak oynatılıyordu.

Riot Games dün yapmış olduğu açıklama’da Coronavirüs tehdidinin tüm dünyaya yayılmasının ardından, tüm League of Legends liglerinde 2. mevsimlerin 15 Mayıs – 6 Haziran 2020 tarihleri arasında başlayacağını duyurdu. MSI 2020‘nin düzenlenmesinden önce başlayacak olan 2. mevsimlerin başlangıç tarihlerini yukarıda ki resim’de görebilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.