Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Çinli Firma Runescape Geliştiricisi Jagex’i Almak İstiyor

Jagex el mi değiştirecek?

2016 yılında Çin menşeli çelik madeni firması Shandong Hongda, MMORPG oyunu Runescape’in geliştiricisi Jagex’i 300 milyon dolarlık bir anlaşma sonrası bünyesine katmıştı. Birkaç ay sonra önceki adı Zhonji Holding olan Shangkai Fukong da Jagex’i denetlemek için atanmıştı. Şimdi ise Jagex’in yine el değiştirmesi söz konusu.

cinli firma runescape gelistiricisi jagexi almak istiyor 1

O tarihten bu yana Runescape gelirlerini ciddi ölçüde arttırdı. Hatta 2018 yılında rekor seviyesine ulaştı ve Jagex de yeni nesil bir MMO oyunu üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Bu MMO’nun ne olduğu henüz bilinmese de, Jagex tam gaz devam ediyor ve şimdi de büyük bir anlaşma sonrası Shanghai Fukong tarafından satılması olası.

Yeni haberin duyurusu Alman haber ajansı Reuters tarafından yapıldı. Buna göre Shanghai Fukong, Jagex’teki hisselerinin bir kısmını ya da tamamını satmayı planlıyor. Peki Jagex bu kadar iyi performans gösterirken neden hisseleri devrediliyor? Bunun sebebi Shanghai Fukong’un diğer sektörlerdeki gelirlerinin düşmesi ve paraya ihtiyacı olması. Aynı zamanda Çin hükümetinin oyun bağımlılığını engellemek için başlattığı yeni yaptırımlar da etkili oldu.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.