Espor dünyasında kazandığı başarılarını gerçek pistlere taşıyan Cem Bölükbaşı, gerçekleşen canlı yayın sırasında 2022 FIA Formula 2 sezonu için Çek takım Charouz Racing System ile anlaştığını duyurdu. Kariyer basamaklarını tırmanmaya devam eden milli yarış pilotumuz, F2‘de sahne alacak ilk Türk pilot olacak.
FIA Formula 2 Şampiyonası’na, ana sponsor kripto para borsası ICRYPEX’in yanı sıra Kuzu Grup, Zorlu Enerji, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Rixos, Gentaş ve TEM Agency’nin desteğiyle çıkan ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) da desteklediği milli sporcu Bölükbaşı, her hafta sonu iki yarış olarak gerçekleşen seride toplam 14 hafta boyunca ülkemizi temsil edecek.
Cem Bölükbaşı, F2’de Boy Gösterecek!
Espor dünyasından gelip bu seviyede sanaldan gerçeğe uzanan bir başarı hikayesi ile herkese ilham kaynağı olan Bölükbaşı, Formula 2 Şampiyonası’ndaki ilk yarışına mart ayında Bahreyn Pisti’nde çıkacak. Milli pilotumuz, Formula 1 Dünya Şampiyonası ile aynı hafta sonu ve aynı pistlerde gerçekleşen F2’de toplam 28 yarışta zafer peşinde koşacak.
Espordan Formula 1’e geçen dünyadaki ilk yarış pilotu olma hedefi için çok önemli bir atmayı başardığını belirten Bölükbaşı, “Benim için inanılmaz bir gelişme bu. Sanal yarışlarda binlerce saat antrenman yapıp, Formula 1 Espor yarışlarında dünya şampiyonlukları kazanırken hayalimde hep bir gün gerçek yarış pistlerinde de yeteneklerimi gösterebileceğim düşüncesi vardı. Son iki yılda çeşitli şampiyonalarda elde ettiğim başarılarla bunu kanıtladığımı düşünüyorum” dedi.
İlk Yarışına Mart Ayında Çıkacak
Simülasyonda yaptığı antrenmanların yarış kariyerinde çok büyük katkısı olduğunu belirten Türk pilot, “İlk kez kullandığım araçlarda podyuma çıkmayı başardım. Şimdi ise sadece birkaç hafta önce ilk defa resmi test sürüşlerine çıktığım Formula 2 aracıyla tam sezon FIA Formula 2 Şampiyonası’nda yarışacağım. Yarış kariyerime, Türkiye ve dünya motor sporları tarihine yeni rekorlar eklemek için elimden gelenin en iyisini yapacağım” şeklinde konuştu.
Biz de Turkmmo ekibi olarak milli yarışçımız Cem Bölükbaşı’na Formula 2 kariyerinde başarılar diliyoruz!