Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

CD Projekt Red, Cyberpunk 2077 Davası İçin “Güçlü” Savunma Sözü Verdi

Bir yatırımcı davasına yanıt veren CD Projekt RED, federal yasaları ihlal ettiği iddialarına karşı kendisini "şiddetle" savunacağını söylüyor.

Cyberpunk 2077 geliştiricisi ve yayıncısı CD Projekt RED, yatırımcıları yanıltarak federal yasaları ihlal ettiği iddialarına karşı kendisini “kuvvetli bir şekilde” savunacağına yemin etti. Toplu dava davasıyla ilgili haberlere yanıt verdi. Polonyalı şirket, Los Angeles federal mahkemesinde açılan bir yatırımcı davasının ardından açıklamayı yayınladı. Sınıf eylem davasına göre, CDPR yatırımcılarını yakın zamanda piyasaya sürülen RPG’nin kalitesi konusunda yanılttı. Bu da yatırımcıların büyük kayıplara uğramasına neden oldu.

Cyberpunk 2077 Davasi

Cyberpunk 2077‘nin yaklaşık üç hafta önce piyasaya sürülmesinden bu yana, CD Projekt RED’in hisseleri ağır bir darbe aldı. Bu tür kayıplar, oyunun konsol versiyonunun pano genelinde zayıf sinyal almasının ardından geldi. Sony’nin PlayStation Store’daki başlığı kaldırma kararı, daha fazla kayıplara neden oldu. Bu da CPDR yatırımcıları tarafından açılan birden fazla toplu dava açılmasına yol açtı. Stüdyo, yine de zarar verici iddialara karşı güçlü bir savunma sağlamayı hedefliyor.

Bloomberg raporuna göre şirket, geçen hafta yapılan bir dosyada iddialara yanıt verdi. Söz konusu dosyalama, stüdyonun “bu tür iddialara karşı şiddetle [kendini savunacağını]” belirtmeden önce, stüdyonun yanıltıcı uygulamalarına ilişkin suçlamaları ele alıyor. CD Projekt RED’in konuya ilişkin açıklaması kısmen şu şekildedir: “Davacılar, Cyberpunk 2077’nin çıkışıyla bağlantılı olarak şirket ve yönetim kurulu üyeleri tarafından gerçekleştirilen eylemlerin federal yasaların yatırımcıları yanıltmak ve sonuç olarak onların zarara uğramasına neden olmak. ”

Elbette bunun nasıl biteceği de görülecek. Fallout 76’nın aksaklıklarla dolu lansmanının ardından Bethesda’ya karşı açılan toplu dava davasının kanıtladığı gibi, bu anlaşmazlıkların herhangi bir çözüme ulaşması uzun zaman alabilir. Yatırımcıların CD Projekt RED davasında davacı olarak hizmet vermesi, meseleleri daha da karmaşık hale getirecektir.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.