Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Call of Duty’nin Yeni Anti-Hile Yazılımı ‘RICOCHET’ Duyuruldu

Activision, Call of Duty için yeni hile karşıtı çözümü RICOCHET'in ayrıntılarını açıkladı. Warzone ve Vanguard için devreye alınacak olan araç, hile kullanımının tamamen önüne geçmeyi hedefliyor.

Call of Duty resmi Twitter hesabı tarafından dün paylaşılan mesajda, yeni ve son derece etkili bir anti hile sisteminin yolda olduğu ima edilmişti. İkinci Dünya Savaşı temalı Vanguard‘ın lansmanına hazırlanan Activision, merak uyandıran yeni hile karşı çözümünün ayrıntılarını nihayet paylaştı.

Şirket tarafından “çok yönlü” bir yaklaşım olarak tanımlanan RICOCHET anti hile sistemi, oyun içi hileleri belirlemek için analitik izleme yapan yeni sunucu tarafı araçlar, hilecileri anında engellemek amacıyla gelişmiş araştırma ve tespit süreçleri, hesap güvenliğini kuvvetlendirmek için güncellemeler ve daha fazlasını içeriyor.

Call of Duty Anti Hile Sistemi, Çekirdek Düzeyinde Çalışacak

Call of Duty anti hile sistemi

Yeni Call of Duty anti hile sistemi, çekirdek düzeyinde (kernel-level) sürücü görevini görecek. Call of Duty ile etkileşime girmeye ve onu manipüle etmeye çalışan yazılımları gerçek zamanlı izleyen RICOCHET, hilecilere geçit vermeyecek. Activision’a göre çekirdek sürücüsü PC temelli olsa da, bilgisayar oyuncularına karşı çapraz oyun yoluyla mücadele eden konsol kullanıcılarına da fayda sağlayacak.

Doom Eternal ve Valorant gibi oyunlarda da çekirdek seviyesinde hile karşıtı çözümler bulunuyor, ancak bunların oyuncuların sistemlerine yüksek derece erişmesi ve arka planda çalışması, geçmişte bazı tartışmalara neden olmuştu. Bununla birlikte Call of Duty anti hile sistemi RICOCHET, benzer sistemlerden farklı bir yaklaşıma sahip.

RICOCHET Anti-Cheat™ | Call of Duty®: Vanguard & Warzone™

Activision, “Call of Duty Warzone’u başlattığınızda yazılım açılıyor ve oyunu kapattığınızda kapanıyor” diyor. Ayrıca söylenene göre çekirdek düzeyindeki sürücü yalnızca Call of Duty ile ilgili etkinlikleri izliyor ve raporluyor. Yeni hile karşıtı yazılım, Pasifik güncellemesinin bir parçası olarak 5 Kasım‘da Warzone’da devreye alınacak. Aynı gün çıkış yapacak olan Call of Duty Vanguard da RICOCHET ile hilecilerden korunacak.

Yıllardan bu yana aşırı hile kullanımına maruz kalan Call of Duty’de herkes için eşit ve adil bir oyun ortamı yaratmak istediğini belirten Activision, “RICOCHET anti hile sistemini zaman içinde geliştirmekte ve oyun deneyimine zarar vermeyi amaçlayanlara karşı topluluk için savaşmakta kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.