Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Call of Duty 2021, Eski ve Yeni Nesil Konsollar İçin İki Farklı Sürüme Sahip Olacak

İddialara göre henüz resmi olarak duyurulmayan yeni Call of Duty oyunu, eski ve yeni nesil konsollar için iki farklı sürümde yayınlanacak.

Sledgehammer Games’in, Vanguard kod adı ile İkinci Dünya Savaşı’na dayanan yeni Call of Duty oyunu üzerinde çalıştığını geçtiğimiz ay sizlerle paylaşmıştık. Bugün ise Battlefield ve Call of Duty serisine dair verdiği bilgilerle tanınan Tom Henderson, Call of Duty 2021’in iki farklı versiyona ayrılacağını iddia etti.

Bunlardan biri PlayStation 4 ve Xbox One; diğeri ise yeni nesil konsollar PlayStation 5 ve Xbox Series X / S için olacak, ancak bu iki versiyonun birbirlerinden ne kadar farklı olacağı hakkında henüz bir bilgiye sahip değiliz.

Ikinci Dünya Savasi Call of Duty

Şimdilik Vanguard ismiyle anılan yeni Call of Duty oyunu, son on yılda piyasaya sürülen ikinci CoD: WWII oyunu olacak. Activision’ın CoD serisinde yayınladığı son oyun, 1980’lerde yaşanan Soğuk Savaş dönemini işleyen Black Ops Cold War olmuştu.

Activision, ikonik serideki yeni oyunu mümkün olduğunca çok platformda yayınlayarak satışları artırmayı hedefliyor olabilir, ancak eski nesil konsollar PS4 ve Xbox One, yaşam döngülerini yavaş yavaş tamamlıyorlar. Her iki konsol da 2013 yılında yani bundan sekiz sene önce piyasaya sürüldü.

Call of Duty 2021

Dolayısıyla Activision, yeni Call of Duty oyununu PS4 ve Xbox One için geliştirse dahi, bir noktada desteği kesecek ve odak noktasını yeni nesil konsollara verecektir. Şirket, söz konusu iddialar hakkında henüz bir açıklama yapmadı, ancak şirketin, 2021’in dördüncü çeyreğinde yeni bir Call of Duty oyunu yayınlamayı planladığını biliyoruz.

Sledgehammer Games ve Warzone’un geliştiricisi Raven Software, Black Ops Cold War üzerinde birlikte çalışırken bazı sorunlar yaşamıştı. Bunun üzerine Activision, Raven ile birlikte geliştirmeye liderlik etmesi için Treyarch’ı görevlendirmişti. Yeni raporlar, Sledgehammer Games’in İkinci Dünya Savaşı temalı Vanguard ile Call of Duty serisine geri döndüğünü gösteriyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.