Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Brawl Stars Güçleniyor, Oyun Toplamda Bir Milyar Dolar Kazandı

Analiz platformu Sensor Tower'dan alınan verilere göre, Brawl Stars piyasaya çıktığından beri 1 milyar dolar geliri aştı.

Analiz platformu Sensor Tower’dan alınan verilere göre, Brawl Stars piyasaya çıktığından beri 1 milyar dolar geliri aştı. Bu, geliştirici Supercell’in bu dönüm noktasına ulaşan dördüncü oyunu.

Teorik olarak ücretsiz mobil oyunların çok para kazanabileceği iyi bilinmekte. Bunun çok güzel bir örneği, Android ve iOS cihazlarda bulunan 2018’de çıkış yapan Brawl Stars olabilir. Analiz platformu Sensor Tower‘a göre bu çok oyunculu oyun, piyasaya sürüldüğünden beri bir milyar dolardan fazla para kazandı. Brawl Stars, bu dönüm noktasını kırmayı başaran Fin stüdyosu Supercell tarafından yaratılan dördüncü oyun. Öncekiler Clash Royale, Hay Day ve Clash of Clans idi.

Brawl Stars, geçen yıl elde ettiği mükemmel sonuçlar sayesinde bu başarıya ulaşmayı başardı. Oyun, o dönemde 526 milyon dolar kazandı, bu tüm Supercell oyunları söz konusu olduğunda en yüksek ikinci puan oldu. Yalnızca Clash of Clans daha başarılı oldu ve geçtiğimiz on iki ayda 681 milyon dolar gelir elde etti.

Brawl Stars Toplamda Bir Milyar Dolar Kazandi 2

Yukarıdaki grafikte de görebileceğimiz gibi oyuncular en çok parayı Haziran ayında Brawl Stars’ta harcadı. Bu bir tesadüf değil, oyun bu ay Çin App Store’da tanıtıldı. Geçen yıl ülke sakinleri Supercell’in son oyununda toplam 100 milyon dolardan fazla para harcadı. Sadece Amerikalılar (143.5 milyon dolar harcandı) ve Güney Koreliler (138.5 milyon dolar harcandı) bu konuda galip geldi.

Küresel olarak bakıldığında, Apple cihazlarının kullanıcıları en çok parayı (521,6 milyon dolar) Brawl Stars’ta harcadı. Android cihaz sahipleri oyuna toplamda yaklaşık 490,6 milyon dolar harcadı.

Bugüne kadar, Brawl Stars dünya çapında yaklaşık 265 milyon kez indirildi. Bu tür rakamlar, içerik oluşturuculara oyunun para kazanmaya devam edeceği konusunda umut veriyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

5 Yorum

  1. Emir burak

    Nickler çok güzel ellerinize sağlık ama elması biraz düşürme imkanınız var mı ?

    0
    0
    Cevap
  2. Emir Burak

    Ellerinize sağlık Brawl Stars’ı çok severek kullanıyorum

    0
    0
    Cevap
    • Emir Burak

      Teşekkürler

      0
      0
      Cevap
  3. Brawler kuzey

    Gerçekten mi

    0
    0
    Cevap
  4. Brawler kuzey

    Ama ben yatırmıyom iyiki

    0
    0
    Cevap

Yorum Yaz

Email adresiniz yayınlanmayacak.

Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.