Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Blizzard’ ın Efsanesi, World of Warcraft’ ın Yaratıcısı Şirkete Geri Döndü

World of Warcraft' ın babası olarak adlandırılan yönetici Blizzard' da yaşanılan ayrılıkların ardından şirkete geri dönerek, herkesi sevindirdi.

Bu yıl Blizzard‘ da bir çok olay yaşanıyor. Son yılların en sakin BlizzCon fuarına imza atan Blizzard, bu sene çıkardığı oyunlarla karnını bir hayli doyurdu ve doyurmaya devam ediyor. Ancak başka bir yerden de Blizzard‘ ın geleceği için felaket sinyalleri çalmaya devam ediyor. 

Blizzard, evet maddi olarak iyi durumda. Ancak, en köklü çalışanların birer birer şirketten ayrılması, kafalarda soru işaretinin oluşmasına sebep oldu. İçlerinde Chris Metzen gibi birçok önemli isim şirketten ayrıldı. Bunlardan bazıları emekli olurken bazıları ise, Blizzard‘ ı bile şaşırtarak kendilerine yeni bir oyun firması kurdular. Bu da Blizzard‘ ın kafasını kurcalamaya başladı. 

Bu süreçten sonra birçok iddia atılmaya başladı. Birçok oyuncu, forumlarda Blizzard‘ ın bittiği, yeni oyunların gelmeyeceği yönünde görüşlerini bildirdiler. Evet genel olarak Blizzard‘ ın yapı taşlarını oluşturan bazı çalışanlar işten ayrıldı. Ancak bugün aldığımız habere göre, işten ayrılan herkesi unutturacak güzel bir insan şirkette çalışmaya başladı. Blizzard’ ın efsanesi Allen Adham. 

allen-adham1

World of Warcraft’ ın Babası Geri Döndü

Allen Adham bilmeyenleriniz için, Michael Morhaime ve Frank Pearce ile birlikte Blizzard Entertainment‘ in kurucusu. Hatta Blizzard fikrini ilk ortaya atan isim. 2004’ te şirketten ayrılan Allen tam 12 yıl sonra şirketin başına geri geldi. 2004′ e kadar ne gibi başarısı olduğunu merak edenler varsa, World of Warcraft‘ ı geliştiren ekibin takım lideri olarak çalıştığını belirtelim. Yani ilk oyun, o efsane ilk oyun, ilk kez yayınlanmaya hazırlanan o efsane World of Warcraft‘ ta yer alan bütün fikirler Allen Adham‘ a ait. Şirketin o zamanlar çıkardığı Starcraft, Diablo gibi oyunların hepsinin arkasında parmağı olan Allen‘ ın şirkete geri dönmesi hepimizde bayram etkisi yarattı. 

03082011_blizzard_25th_anniversary

Özellikle World of Warcraft‘ ın Legion hikayesi hazır olduğundan oyun yönetmeni Tom Chilton, Blizzard‘ ın henüz açıklanmayan yeni projesine geçiş yapmıştı. Haliyle World of Warcraft, deneyim sahibi olmayan kişilerin yönetmesine kalmıştı. Ancak Allen Adham ile birlikte bu sorun ortadan kalkacak gibi duruyor. İlk World of Warcraft ruhunu unutabilen var mı? Özellikle Legion‘ dan sonra gelecek ek pakette Allen Adham‘ ın hünerini konuşturacağını söyleyebiliriz. Efsanenin yuvasına döndüğüne biz çok sevindik. Peki, sizde sevindiniz mi?

 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.