Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Bir Oyuncunun Bilgisayarında Olması Gerekenler

Oyuncuysan bunlar bilgisayarında olacak agaa

resimler 53e4e9e31d27253e4e9e31d2af
Biliyorum ki bu yazıyı okuyanların %95’i oyuncu. Arkadaş, eğer ciddi bir oyuncuysan ve tek bir oyunu çürüyene kadar oynamıyorsan, birazdan bahsedeceğim uygulamaları bilgisayarında bulunduracaksın. Bu uygulamaların yararlarından az buçuk söz edeyim:
1) Yeni çıkan oyunları, ne zaman çıkacak, nerede çıkacak, PC kaldıracak mı vs. soruların cevabını etrafta aramaktansa hemen haberin olacak
2) Bir oyun indireceğin zaman, hemen çat çat çat indireceksin
3) Oyunlar hakkında yeni çıkan haberleri, güncellemeleri ve ek paketleri takip edeceksin
4) Biri bir yerde biri bir yerde olmayacak oyunların.Düzenli bir şekilde olacak.

Şimdi gelelim bir oyuncunun bilgisayarında neler olmalı sorusuna.:
Steam
Bir oyuncunun bilgisayarında bu program yoksa ben o oyuncuya oyuncu demem birader. Oyunlar hakkında ne var ne yok takip edebileceğin bir platform. Efendi gibi oyunu orijinal olarak alıp oynayacağın, güzel bir an yakaladığında ekran görüntüsü alıp arkadaşlarına artistlik taslayabileceğin bir platform. Olacak bu…
Origin
Öğrenci adamız kendimize zor para yetiştiyoruz diyorsan, gideceksin efendi gibi beleşinden Origin hesabı alıp, bunu bilgisayarına indireceksin. Ayda bir EA’nin ücretli olan oyunlarını ücretsiz olarak dağıtan bir platforma hayır diyorsan, o zaman para b*k heralde. Bunun yanında ateş pahası oyunları da bir haftalık ücretsiz olarak sunuyor (alın lan fakirler oynayın der gibi cık cık cık).
OBS (Open Boardcaster)
Ben oyunumu profesyonel oynarım, bilmeyen izler birşeyler öğrenir diyorsan, OBS senin vazgeçilmezin olacak. Açacaksın programı koyacaksın logonu Webcam görüntünü, paşalar gibi yayın yapacaksın. Ya da kayıt olarak alıp sosyal mecralarda paylaşacaksın. OBS her zaman işe yarar. Tamam güzel haberi veriyorum ücretsiz bu program, yaldır yaldır kullanın.
Team Speak
Öyle oyunda tek başına avare gibi dolanan adam oyuncu değildir. Ekibin olacak, clanın olacak, şöyle efendime söyleyeyim bi grubun olacak ki millet seni tınlasın. Yoksa yavrum sen aval aval tek başına gezersen, sarı çizmeli Mehmet aga kimse tanımaz seni. He tabi bu unsur online oyun oynayanlar için geçerli. Tutupda Crysis oynarken odadaki sinekle konuşacak değilsin.
Fraps
Oynadığın oyunu kaydetmek iyidir. Güzel anlar yakalarsın, youtube’a koyar milleti kendine hayran bırakırsın. Fraps’ı kuruyorsun bilgisayarına. Çok önemli bir şey mi yapacaksın ? Bir eşyayı +9’dan +10’a mı deneyeceksin? Bas gitsin! Çek bunuda videoya, koy Twitter,Facebook gibi yerlere, bak nasıl takip ediyorlar seni.
Güzel Bir Medya Oynatıcı
Özellikle MMORPG oynuyorsan olmazsa olmazın olacak unsur bu. Oyunun klasik aynı tonda seslerini saatlerce dinleyip beynini sulandırmak yerine, koyacaksın aksiyonlu bir müzik veya sakin bir melodi, bakacaksın yoluna. Hem sana gaz verir hemde seni rahatlatır. Müzik ruhun gıdasıdır (ama hiçbir zaman kilo yapmaz).

Evet oyuncuysan bunlar bilgisayarında bulunacak. Yoksa öyle eksik gedik kalırsın mazallah. Profesyonel bir oyuncu olmak istiyorsan kulağına küpe et bak bunları. Yakın zamanda bir de profesyonel bir oyuncu nasıl olacaksın, onu anlatacağım. Şimdilik eyvallah…
Ha unutmadan bunları yapıp yapıp aşağıdaki gibi olursanda bir anlamı kalmaz:
resimler 53e4e9e31c31453e4e9e31c353
Kaybedince böyle zıbarmanın alemi yok
resimler 53e4e9e31903d53e4e9e31b2a2
Ya da kendini kaptırıp yaşam tarzınızın içine etmeyin (evladım olsa baba demesin diye eve gelmem)

Yok ben bunlarla uğraşamam diyorsan geleceksin TurkMMO‘yu takip edeceksin. Gırla bilgi edinecek, oyun dünyasından en güncel haberleri de okuyacaksın.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

4 Yorum

  1. CrazyAlkan

    Ben bunlarla uğraşamam dedim Turkmmoya geldim 😛

    0
    0
    Cevap
  2. Batuhan Bedir

    Senden mi öğreneceğiz? Biz oyuncunun kralıyız be gülüm

    0
    0
    Cevap
  3. De Piedra

    Origin’de Battlefield 4 Bedava verileceğini duyunca ben ;

    0
    0
    Cevap
  4. Onur Birinci

    1 haftalık bedava ama neyse takıl sen yine 😀

    0
    0
    Cevap

Yorum Yaz

Email adresiniz yayınlanmayacak.

Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.