Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Şok İddia: Bill Gates, Bir Kadın Çalışanla Yasak İlişki Yaşadığı İçin Microsoft’tan Atılmış

Geçtiğimiz haftalarda Melinda Gates ile olan 27 yıllık evliliklerini bitirme kararı aldıklarını açıklayan Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in, şirketteki bir kadın çalışanla ilişkisi olduğu gerekçesiyle yönetim kurulundan atıldığı iddia edildi.

Amerikalı Wall Street Journal gazetesi, çok çarpıcı bir iddia ile okurlarının karşısına çıktı. Teknoloji dünyasında büyük ses getiren habere göre, Bill Gates’in Microsoft’un yönetim kurulundan ayrılmasının asıl nedeni, geçmişte şirketteki bir kadın çalışanla ilişkisi yaşaması.

Mart 2020’de Gates, tamamen Bill & Melinda Gates Vakfı’na konsantre olmak için Microsoft’un yönetim kurulundan ayrıldığını açıklamıştı, ancak Wall Street Journal, bu ayrılmanın Gates’in isteği ile olmadığını yazıyor.

bill gates melinda gates

Gazetenin iddiasına göre, milyarder girişimcinin bundan 20 yıl önce bir kadın mühendis ile ilişki yaşamasının ortaya çıkması üzerine bazı yönetim kurulu üyeleri, Gates’in Microsoft’un yönetim kurulunda kalmasının uygun olmadığına karar verdi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Gates’in sözcüsü, “Gates’in yaklaşık 20 yıl önce dostane şekilde sona eren bir ilişkisi vardı. Yönetim kurulundan ayrılma kararının bu konuyla hiçbir şekilde ilgisi yok. Son birkaç yıldır vakıf işlerine daha fazla zaman ayırmayı istiyordu” ifadelerini kullandı.

Bill Gates Microsoft yönetim kurulu

Söz konusu iddiaların, dünyanın en zengin dördüncü insanı olan Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in, 27 hayat yıllık arkadaşı Melinda Gates ile evliliklerini bitirmeye karar verdiklerini açıklamasından sadece iki hafta sonra gelmesi ise dikkat çekti.

Yayınladıkları ortak metinde, “Bir çift olarak gelişme imkanımızın kalmadığına inanıyoruz. İlişkimize dair uzunca düşündükten sonra evliliğimizi sonlandırmaya karar verdik” ifadelerini kullanan ikili, 2000 yılında kurdukları Bill & Melinda Gates Vakfı‘ndaki çalışmalarına devam edeceklerini belirtmişlerdi.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.