Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Before Your Eyes İnceleme

Before Your Eyes, hikaye anlatımı için oyuncunun göz hareketlerini kullanan, oynaması oldukça ilginç, birinci şahıs bir hikaye deneyimi.

Before Your Eyes, GoodbyeWorld Games tarafından geliştirilen ve Skybound Games tarafından yayınlanan Steam için birinci şahıs bir hikaye anlatma oyunu. Oyun, oyuncunun web kamerası aracılığıyla dünyayı kendi gözlerinden görmesiyle genç bir adamın hayatı hakkında güzel ve unutulmaz bir hikaye anlatıyor.

Olağanüstü Hikaye ve Yenilikçi Bir Oynanış

Before Your Eyes 1Görece kısa bir oyun olduğu ve anlatı deneyimin önemli bir parçası olduğu için oyunun hikayesi hakkında konuşurken detaylara girmek zor. Geniş anlamda, oyuncu vefat eden ve yapımcısıyla tanışmaya götürülen Benjamin Brynn’in ruhunu kontrol ediyor. Benjamin, yalnızca Ferryman gibi davranan bir çakal ruhu eşliğinde ölümden sonraki hayata giden bir feribota biniyor. Ferryman, durumunu Tanrı’ya açıklamadan önce Benjamin’e hayatı hakkında sorular soruyor. Benjamin, ölümüne giden hayatının enstantanelerini görüntüleyerek çocukluğuna geri gönderiliyor.

Before Your Eyes tamamen Benjamin’in bakış açısından görülüyor. Oyuncu, gözlerini kırparak bir şeyler seçerken kafa hareketlerini fare ile kontrol ediyor. Oyun, oyuncunun web kamerasını kullanarak yüz hareketlerini okuyarak gözlerin nasıl hareket ettiğini kaydediyor. Oyuncu, fareyi kullanarak ve göz kırparak ögeleri seçebiliyor. Bir metronom göründüğünde, oynatıcı her göz kırptığında zaman ilerliyor. Before Your Eyes ‘da Point&Click tarzı bulmacalar yok ancak oyun benzersiz tasarımıyla ve oyuncunun dünyaya tepki verme biçimiyle şaşırtıcı bir oyun mekaniği deniyor.

Before Your Eyes’ın hikayesi olağanüstü, Benjamin’in hayatıyla ilgili gerçek ortaya çıktıkça bir anda neşeli bir halden kalp kırıcı bir hale gelmeyi başarıyor. Bu, Benajmin’in ebeveynlerini canlandıran aktörlerin, oldukça başarılı seslendirmeleri sayesinde oluyor. Grafikler, tasarım açısından The Legend of Zelda: Wind Waker’ın NPC’lerine benzeyen diğer karakterlerle dünyanın tonuna mükemmel bir şekilde uyuyor.

Teknik Aksaklıklar

Before Your Eyes 3Before Your Eyes’ın en iyi yanı da en kötü yanı ile bağlantılı. En büyük sorun kontrol şeması. Before Your Eyes oynamak için, oyuncunun bir web kamerasının önünde oturması ve hareketsiz kalması gerekiyor. Belirlenen alandan çıkmak kameranın hareketi kaydetmeyi durdurmasına neden olabileceğinden, bu yöntemin etkinliği oyuncudan oyuncuya büyük ölçüde değişiyor.

Oyuncu, web kamerasını yeniden kalibre etmek için istediği zaman duraklatma tuşuna basabiliyor ancak bu sizi deneyimden tamamen koparıyor. Kontrollere senkronize bir şekilde devam etme ihtiyacı, The Legend of Zelda: Skyward Sword’daki Wiimote’u sıfırlamaya benziyor. Bu dikkatinizi dağıtıyor ve sizi hikayeden koparıyor. Tabii bu sizin yapınıza göre değişir ancak hareketli olma eğilimi olan insanlar, oyunu oynarken büyük sorunlar yaşayabilir.

Before Your Eyes Sonuç:

Before Your Eyes 2 1Before Your Eyes tartışılması zor bir oyun çünkü çekiciliğinin çoğu, hikayeyi bozacak aksaklıklardan kaynaklanıyor. Oyun, hikayesini geliştirmek için oyununun ortamını mükemmel bir şekilde kullanan benzersiz bir deneyim sunuyor. Teknik kusurlar sinir bozucu ancak böyle bir oyunda kaçınılması muhtemelen imkansız ve kontrol sorunlarını görmezden gelen insanlar, kendilerini başka birinin gözünden görüldüğü gibi yaşam ve ölüm hakkında olağanüstü bir hikaye bulacaklar.

Before Your Eyes 8 Nisan 2021’de Steam’e çıkış yaptı. Oyunu satın almak isterseniz bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İnceleme Özeti

Before Your Eyes İnceleme

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ege Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olan ve oyun sektörüne yıllardan beri yoğun ilgi duyan Mert, 3 yılı aşkın bir süredir Turkmmo'da içerik üretiyor.

Ayrıca Okuyabilirsiniz

0

    Cevap Yazın

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Gameplay
    Graphics
    Longevity
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!