Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Bazı Sosyal Medya Fenomenleri Dolandırıcılıktan Tutuklandı

Sosyal medya platformları üzerinden dolandırıcılık yapan bir şebekeye düzenlenen operasyonda bazı sosyal medya fenomenleri de tutuklandı.

Ülkemizde Twitch Türkiye üzerinden yapılan kara para aklama olayı gündemdeki sıcaklığını korurken, sosyal medya platformları üzerinden dolandırıcılık yapan bir çeteye operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonda bazı sosyal medya fenomenleri dolandırıcılıktan sorguları alınıp tutuklandı.

Sosyal Medya Fenomenleri Dolandırıcılık

Sosyal Medya Fenomenleri Dolandırıcılık Açıklaması: Dolandırıcılığı bilsem asla kabul etmezdim

Birgün’ün haberine göre, İzmir’de sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptığı öne sürülen suç şebekesine yapılan operasyonda gözaltına alınan 18 şüpheliden 16’sı tutuklandı. Tutuklananlar arasında sosyal medya fenomenleri Simge Barankoğlu ve Yeşim Aydın‘ın da bulunduğu öğrenildi. Sosyal medya fenomenleri dolandırıcılık ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyip, dolandırıcılık olduğunu bilmeleri durumunda asla kabul etmeyeceklerini belirtti.

Emniyetteki işlemlerin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Barankoğlu ve Aydın’ın da aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklanırken, 2 şüpheli serbest bırakıldı.

bazi sosyal medya fenomenleri dolandiriciliktan tutuklandi 3

Tutuklanan sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı. Barankoğlu’nun ifadesinde “Sosyal medya fenomeniyim. Geçimimi reklam alarak sağlıyorum. Soruşturmaya konu bu eylem de diğer reklamlar gibiydi. Ben tarafları ve müştekileri tanımıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum.” dedi.

Tutuklanan sosyal medya fenomenleri arasında yer alan Yeşim Aydın ise ifadesinde “Geçimimi sosyal medyada reklam yaparak sağlıyorum. Bu kişiler benimle temasa geçip reklam vermek istediklerini söyledi. Ben de işim bu olduğu için kabul ettim. Böyle bir dolandırıcılık suçunun işlendiğini bilseydim asla kabul etmezdim. Bana verilen isim ve soyadlarının sahte olduğunu emniyette öğrendim. Kimseyi dolandırmak için çalışmadım. Müştekilerin hiçbiri ile iletişime geçmedim, para istemedim. Sadece reklam ücreti aldım. Çok üzgünüm.” dedi.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.