Electronic Arts ve DICE bugün bir duyuru yaparak Battlefield 5 Chapter 1: Overture güncellemesinin ertelendiğini açıkladı. Normalde bu güncelleme bugün içinde çıkış yapacaktı. Resmi açıklamaya göre geliştirici ekip oyunda bir hata keşfetti ve bu haliyle yayınlamak yerine ufak bir erteleme getirmeye karar verdi.
Şu anda Battlefield 5 Chapter 1: Overture güncellemesinin çıkış tarihi için bir açıklama yok. Fakat DICE ile EA yarın duyuru yapmayı planlıyor.
Ayrıca hatırlatmakta fayda var, Battlefield 5 Chapter 1: Overture güncellemesiyle birlikte oyundaki RTX efektlerinde önemli geliştirmeler yapılacak. Nvidia ve DICE bu güncelleme için birlikte çalışıyorlar. Sonucunda da oyunun RTX performansı yüzde 50’ye kadar artış gösterecek, hatta bazı alanlarda bu artış yüzde 100’e çıkacak. Böylece oyunda real-time ray tracing efektleri daha iyi sunulacak.
Battlefield 5’in satışları bekleneni veremezken, oyunun performansı da Battlefield 1’in gerisinde kalmıştı. Bu durum haliyle oyuncu sayısında düşüşe sebep oldu. EA ve DICE da bu hafta Battlefield 5 için ücretsiz hafta etkinliği düzenledi. Bakalım ilerleyen dönemlerde Battlefield 5 için ne gibi değişiklikler yaşanacak?