Battlefield oyunlarının lansmanlarının kötü geçmesine alışığız. Ne yazık ki Battlefield 2042, DICE’ın birinci şahıs nişancılarının belirlediği trendi takip etti. Bir dizi aksaklık ve hatanın oyuna musallat olmasından sonra BF 2042’yi resmen oynanamaz durumda bulmasından sonra birçok oyuncu hatalardan bıktı ve aylar içinde başka oyunlara geçti.
EA ve DICE bile oyundan vazgeçmiş gibi görünüyordu; her iki şirketten yapılan son açıklamalar, Battlefield 2042’nin feci durumundan dersler alınmasına rağmen, bu derslerin mevcut olanı düzeltmektense bir sonraki Battlefield oyununu geliştirmek için kullanıldığını gösterdi. Bazı hayranlar için yenilgiyi kabul edip yola devam etmek en iyi fikir gibi görünse de, diğer bir kesim de Battlefield 2042’den vazgeçmedi. Bugün ise oyuna yapılacak ilk büyük güncellemenin sinyalleri verildi.
Battlefield 2042’de Araçların Sayısı Azaltılacak

Araçlar, sürekli arızalara eğilimli olduklarını bulan bazı oyuncular için can sıkıcı bir durum olduğunu kanıtladı, diğerleri ise Battlefield 2042’de araçlarda bazı komik ve etkileyici hareketler yapabiliyordu; örneğin bir oyuncu bir tank ile bir uçağı indirmeyi başardı. Bu yüzden BF 2042, araçların oyunda çalışma şeklini değiştirecek ve saldırı helikopterlerinin ve tankların ortaya çıkma oranlarını önemli ölçüde azaltacak. Bunun yanı sıra 128 oyunculu bir maçta aktif tanklar ve helikopterler üçten ikiye düşürülecek, bu da oyuncuların onları anında öldüren bir araca denk gelme şansını önemli ölçüde azaltacak.
Bu araçların bekleme süreleri de artırılacak. Artık oyuncuların bir tank veya helikopterin yeniden doğması için bir yerine iki dakika beklemesi gerekecek. DICE’a göre bu değişiklik, oyuncuların fazla kaotik olmakla eleştirdiği Battlefield 2042’deki 128 oyuncu modunun yoğunluğunu azaltacak. Yine de bu değişikliklerin oyuncuları 128 oyuncu moduna geri getireceğinin garantisi yok, çünkü çoğu kişinin bu kalabalık mod yerine 64 oyuncu modunu tercih ettiği bir sır değil.