Daha önce Avengers: Infinity War ve Avengers: Avengers olmak üzere iki unutulmaz klasiğin yanı sıra iki Captain America filminin yönetmenliğini üstlenen Joe ve Anthony Russo, Marvel Sinematik Evreni’nin (MCU) altın çağındaki en önemli isimler arasında yer alıyor. Bir süre MCU’dan uzaklaşan ve masanın üzerindeki projelere odaklanan kardeşler, gelecek iki Avengers filmi ile bu özlemi dindirecek.
Russo Kardeşler’in kamera arkasında olacakları Avengers: Doomsday ve Avengers: Secret Wars, sırasıyla 2026 ve 2027 yıllarında vizyona girecek. İkilinin en son filmleri The Electric State, bu hafta Netflix’te gösterime giriyor. Russo Kardeşler’in ve Mike Larocca’nın ortak medya şirketi AGBO ise yayın devinin bu ay piyasaya çıkacak olan bir mobil oyun geliştirmesine yardımcı oldu.
Avengers Filmleriyle Bağlantılı Oyunlar Fikri
2022 yılında Güney Koreli oyun devi Nexon, AGBO’ya 400 milyon dolarlık stratejik bir azınlık yatırımı yaptı. 2023 yılının kasım ayında ise Fortnite’ın ortak yaratıcısı Donald Mustard’ın Epic Games’ten ayrıldıktan sonra yapım şirketine ortak olarak katıldığı açıklandı.

Variety‘ye verdikleri röportajda konuşan Russo’lar, oyun alanında büyük planları olduğunu ve şu anda yeni IP’ye dayalı büyük ölçekli transmedya projelerine odaklanmış olsalar da, yeni Avengers filmleri için bağlantılar oluşturmayı göz ardı etmediklerini söylediler.
Böyle bir ihtimalin her zaman olduğunu belirten Joe Russo “Kesinlikle buna açık oluruz. Şu anda yaptığımız şey yeni bir IP yaratmak. Üçümüz birlikte önümüzdeki on yıl içinde yeni araçlar ve yeni teknolojiler kullanarak hikayeler anlatmak için ne gibi fırsatlar olabileceğini keşfetmeye ve bunları gerçek bir transmedya haline getirebilir miyiz diye düşünmeye çalışıyoruz; filmlerde CG için kullandığımız varlıkların aynısını oyunlarda ve sanal deneyimlerde de kullanabiliriz” dedi.