Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Apple’dan Bir İlk: Kendi Ekranını Kendi Üretecek

Apple, yeni MicroLED ekran teknolojisine yatırım yapıyor.

Teknoloji devi Apple, tarihinde ilk kez kendi ekranını üretmeye çok yaklaşmış bulunuyor. Basında yer alan iddialara göre şirket, ABD’nin Kaliforniya şehrindeki genel merkezinin yakınlarında küçük ve gizemli bir fabrikayı sırf bu iş için görevlendirme kararı aldı. Çoğu zaman test amaçlı da olsa küçük boyutlarda ekranlar geliştiren Apple, bugüne dek ürettiği hiçbir modelde kendi ekran bileşenlerini kullanmış değil.

Appledan Bir İlk Kendi Ekranını Kendi Üretecek 1

Üstelik iddialar bununla da sınırlı değil! Yabancı basın, Apple’ın yeni nesil MicroLED ekran geliştirme projelerine de yatırım yapacağını yazdı. Apple’ın MicroLED teknolojisiyle ilgilenmesi şaşırtıcı sayılmaz, çünkü bu teknoloji halihazırda kullanılan OLED ekranlara kıyasla çok daha yüksek performans sunuyor. Daha az enerji tüketen ve daha canlı renkleri gösterebilen MicroLED için geleceğin teknolojisi diyebilmek mümkün.

Yeniden gündeme geldi

Apple’ın maliyetleri daha da kısmak adına kendi imkanlarıyla donanım bileşenlerini üretme çabası yeni sayılmaz. Qualcomm veya MediaTek‘ten işlemci almak yerine kendi bünyesinde A10 çiplerini geliştiren Apple, şimdilerde Samsung, LG ve Japan Display gibi tedarikçilere olan bağımlılığını azaltmanın peşinde.

An itibariyle hiçbir akıllı telefon modelinde MicroLED teknolojisi kullanılmıyor. Ancak Apple’ın bu yolu açması halinde diğer birçok telefon üreticisinin de MicroLED ekrana yönelmesini bekleyebiliriz. 

Bilindiği üzere iPhone X’in ekranı LG’den alınıyor ve Apple, Güney Koreli LG’ye bunun için ciddi bir miktarda ödeme yapıyor. Daha yüksek kârlılık için Apple, LG ve diğer tedarikçilerin gelir kapısını kapatmak niyetinde.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.