Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Apple M1 İşlemcisine Sahip Yeni MacBook Modelleri Parçalarına Ayrıldı

Apple’ın kısa bir süre önce duyurusunu gerçekleştirdiği yeni MacBook modelleri parçalarına ayrıldı. MacBook modellerinde yapılan değişiklik net bir şekilde görülüyor. 

Teknoloji devi Apple’ın kısa bir süre önce duyurduğu Apple M1 işlemcisine sahip MacBook modelleri parçalarına ayrıldı. İşte Apple’ın yeni MacBook modellerinin parçaları. 

apple m1 islemcisine sahip yeni macbook modelleri parcalarina ayrildi 3

Apple bilindiği üzere kısa bir süre önce yeni Apple M1 işlemcisine sahip MacBook Air ve MacBook Pro modellerini tanıtmıştı. Apple’ın yeni MacBook modelleri iFixit ekibi tarafından parçalarına ayrıldı. Yapılan inceleme ve karşılaştırmaya göre modeller Intel işlemciye sahip versiyonları ile hemen hemen aynı iç tasarıma sahip. Apple Mac tarafında büyük bir adım atarak kendi işlemcisine geçiş yapmış olsa da kendi işlemcisi ile birlikte MacBook modellerinin iç tasarımlarında bir değişikliğe gitmemiş. Apple’ın bu hamlesinin bir başka nedeni ise, oturmuş seri üretim yapısını bozmak istememesi olabilir. Zira Apple’ın bu hamlesi Covid-19 pandemisi düşünüldüğünde mantıklı görünüyor. Yapılan incelemelerde M1 işlemcisine sahip Mac mini modelinin içinde büyük bir boşluk bulunduğu aktarılıyor. Bu da kullanıcıların daha ufak yapılabilirdi yorumlarına neden oluyor. 

apple m1 islemcisine sahip yeni macbook modelleri parcalarina ayrildi 2

MacBook Air ve MacBook Pro modellerinin RAM’leri doğrudan işlemcinin içerisinde yer alıyor. M1 işlemcisi ayrıca GPU birimini de içerisinde barındırıyor. Sadece MacBook Pro ve Mac mini modelleri fan ile destekleniyor. MacBook Air modelinde ise bir fan bulunmuyor. 

Yeni Mac Modellerinin Türkiye Fiyatları 

Yapılan açıklamaya göre, Apple M1 işlemcili 13 inç MacBook Air modeli için 8 GB RAM’e ve 256 GB ile 512 GB SSD’ye sahip iki seçenek ile satışa sunulacak. Modellerin fiyatı ise sırasıyla 10.999 TL ve 13.699 TL olacak. 

13 inç MacBook Pro için de 8 GB RAM’e ve 256 GB ile 512 GB SSD’ye sahip iki seçenek ile satışa sunuldu. Modellerin fiyatı ise sırasıyla 14.299 TL ve 16.499 TL olarak açıklandı. Apple M1 işlemciye sahip Mac mini modelinin de Türkiye fiyatları belli oldu. 8 GB RAM’e ve 256 GB ile 512 GB SSD’ye sahip iki seçenek ile satışa sunulan modelin fiyatı ise sırasıyla 7.899 TL ve 10.099 TL olarak açıklandı. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.