Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Apple, iPhone 6s’ lerin Bataryasını Ücretsiz Değiştirecek

Samsung, kullanıcılarını daha mı çok önemsedi sanki. Bilemedim şimdi. :)

Geçtiğimiz günlerde bildiğiniz gibi, Samsung’ un başını yakan kervana Apple’ da katıldı. Geçtiğimiz gün iPhone 6S Plus’ un ücretsiz ekran değiştirme duyurusundan sonra bu sefer de iPhone 6S’ ler için bir duyuru geldi. iPhone 6S’ lerden gelen sayısız batarya şikayetinin ardından, Apple, ücretsiz batarya değişimi yapacağını duyurdu.
Ayrıca açıklama da yapılan Apple, bu durumun bir güvenlik problemi olmadığını batarya sorunundan azınlık sayıda cihazın etkilendiğini belirtiyor. 
iphone-6s-battery-1
 
Özellikle Eylül – Ekim 2015 tarihleri arasında üretilen  iPhone 6S’ lerin bataryasında sorun olduğu tespit edildi. Bu sorun, cihazın aniden kapanmasına sebep oluyor. Örneğin ok önemli bir görüşme yapıyorsunuz ve görüşmenin ortasında telefonunuzun şarjı tam olmasına rağmen telefon kapanıyor. 
 
 
Ayrıca, kullanıcıların kırık ekran şikayeti varsa, bu problemi çözüp ondan sonra telefonun batarya değişimi için göndermesi gerekiyor. Cihaz, yalnızca, batarya haricinde hiçbir sorunu yoksa ücretsiz değişim yapıyor. Bir de bu durumun iPhone 6S Plus için olan ekran sorunu var. Bu sorunda, dokunmatik ekran, kullanılamaz hale geliyor ve ekranın üst kısmında çok ince gri bir çizgi beliriyor. Ancak Apple, bu sorunu tamamiyle üstlenmeyi reddetti. Zira, Apple’ a göre, bu sorun, telefonun sert zemine birden fazla kez düşürülmesinden kaynaklı bir durum.  Şirket, ekran değişimlerinde ücretin tamamını ödemeyecek. Cihazın tamirini 520 TL karşılığında yapacak olan Apple, yine de 6S Plus gibi pahalı bir telefona uygun bir fiyat vermiş gibi gözüküyor. 
 
iphone6plus_repair02l
 
Eğer elinizde bir iPhone 6S Plus bulunuyorsa ve ekran, yukarıda belirtildiği gibi işleyemez duruma geldiyse, 520 TL’ yi gözünüzden çıkarmanız gerekecek. 
Son olarak demeden geçemeyeceğim. Samsung için yaptığı bu kadar alaydan sonra, Apple’ ın böyle bir durumla karşılaşması da ironik bir durum. 🙂
 
 
 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.