Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Apple Arcade Çıkış Tarihi, Fiyatı ve Bildiklerimiz

Apple Arcade hakkında her şey: çıkış tarihi, fiyatı ve özellikleri.

Teknoloji devi Apple, sürpriz bir etkinlikle yeni mobil ve Mac oyun üyelik servisi Apple Arcade’in duyurusunu yaptı. Bu servisle en iyi App Store oyunları, aylık belli bir ücret karşılığında oyunculara sunulacak. Haliyle şimdiden de Apple Arcade çıkış tarihi ve Apple Arcade fiyatı gibi konular merak konusu oldu. Biz de bilinmeyenleri ve merak edilenleri cevaplayacağız.

apple arcade cikis tarihi fiyati ve bildiklerimiz 1

Apple Arcade Nedir, Ne İşe Yarar?

Apple Arcade’i Xbox Game Pass servisine benzetebiliriz. Tek farkı Microsoft konsol ve PC oyuncuları için bu servisinde genellikle AAA tarzda oyunları sunuyor. Apple Arcade’de ise mobil oyunlar yer alıyor.

Apple Arcade’in göze çarpan özellikleri arasında herhangi bir reklam ya da ek ödeme sunmaması var. Bu servise bir kere üye olduktan sonra hiçbir kısıtlamayla karşılaşmayacaksınız ve 100’ün üzerinde ücretli oyun Apple Arcade üzerinden sunulacak. Ayrıca oyunlar uzmanlar tarafından seçilecek, bu platforma özel yapımlar da yer alacak. Üstelik oyunlar her ay güncellenecek ve Netflix benzeri bir yöntem izlenecek.

Apple’a göre Apple Arcade üzerinde yer alan bütün oyunları offline olarak oynayabileceksiniz. Yani herhangi bir internet bağlantısı zorunluluğu yok. Family Sharing yani Aile Paylaşımı da sunacak olan servisi, aile üyelerinizle birlikte kullanabilecek ve ek ücret ödeme zahmetinden kurtulacaksınız.

Apple Arcade’i şimdilik iPad, iPhone, Mac ve Apple TV platformlarında kullanabileceksiniz. Buna rağmen gelecekte yeni platformların ekleneceğini düşünmüyoruz çünkü hâli hazırda Apple bu konuda oldukça kapalı, muhafazakar.

apple arcade cikis tarihi fiyati ve bildiklerimiz 2

Apple Arcade Çıkış Tarihi

Apple yaptığı etkinlikte Apple Arcade’in çıkış tarihini 2019 sonbahar ayları olarak duyurdu. Dolayısıyla yeni oyun üyelik servisinin Eylül – Kasım 2019 tarihleri arasında sunulmasını bekliyoruz.

Ayrıca Apple’a göre Apple Arcade sistemi başlangıçta 150 farklı ülkede yer alacak. Bunların arasında muhtemelen Türkiye de bulunacaktır.

Apple Arcade Fiyatı

Maalesef Apple tarafından bu servise dair herhangi bir fiyat bilgisi henüz yayınlanmadı. Söylentilere göre oyun yapımcıları ve stüdyolarla hâlâ pazarlıklar sürüyor. Bunlar netleştikten sonra Apple Arcade fiyatı da belli olacaktır.

https://youtu.be/67umVefSXnY

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.