Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Apex Legends FPS Arttırma Yöntemleriyle Kasma Sorunlarını Son Verin!

Apex Legends FPS arttırma rehberiyle performans sorunlarına son vererek oyun keyfinizi ikiye katlayın!

Apex Legends oynuyor musunuz? İnanılmaz hızlı dinamiklerin yer aldığı ve aksiyonun bir an bile eksik olmadığı yeni nesil battle royale oyunu! Rekorlar kırarak piyasaya çıkan ve ilk çıktığı andan itibaren milyonlarca aktif oyuncuyu bünyesine katmayı başaran oyunun grafikleri de oldukça gelişmiş. Hal böyle olunca eski nesil ekran kartlarında FPS sorunları baş göstermeye başlıyor. Bu tür oyun içi kasma ve takılma sorunlarını sonsuza dek ortadan kaldırabilmek için gerekli olan Apex Legends FPS arttırma yöntemlerini sizlerle paylaşıyoruz. Siz de FPS’nizi yükseltmek, oyundaki donma sorununu düzeltmek ve akıcı bir oyun deneyimi yaşamak istiyorsanız buyrun…

Apex Legends FPS Arttırma Yöntemleri

apex legends fps nasıl yükseltilir 2019

Bilgisayarınıza Beyaz Bir Sayfa Açın: Temiz Kurulum!

Eskiden format dediğimiz işlemin adı artık temiz kurulum oldu. Apex Legends’da aldığım FPS ile ne alakası var demeyin. Bu işlem Windows 10 yazılımının üzerindeki bütün yükleri boşaltıp tüm enerjisini oyuna vermesini sağlayabilir. Zararlı yazılımlar, dolu bir önbellek ve disk, buglar gibi tüm yavaşlatıcı etkenleri kökünden söküp atmanın yollarından biridir temiz kurulum.

Artık sağlam bir temelle işe başladık. Ardından yapacağımız bazı uygulamalarla performansımızı iki katına çıkaracağız ve ekran kartı ve işlemcimizden maksimum verimi alacağız. Format sonrası ilk olarak Chipset sürücünüzle başlayarak tüm aygıt sürücülerinizi son sürüme güncelleyin. Apex Legends FPS yükseltme rehberinin diğer adımlarına devam edin…

Mutlaka Windows 10 işletim sistemi kullanın ve Windows’u son sürüme güncellediğinizden emin olun. Microsoft ilk çıktığı günden bu yana Windows 10 üzerinde ciddi performans iyileştirmeleri yaptı. Yalnız bu güncellemeleri yaptıktan sonra güncelleştirme aracının denetleme yapmasını birkaç haftalığına duraklatın ki oyun esnasında FPS düşüşleri ve ping sorunu yaşamayın.

apex legends fps arttırma rehberi

Apex Legends En İyi Grafik Ayarları

Apex Legends yeni nesil ve gelişmiş grafiklere sahip bir oyun. Çok oyunculu bir battle royale oyunu olduğunu da hesaba katarak işlemci ve grafik kartınızın işlemcisini ne kadar kullanacağını tahmin etmek zor değil. Özellikle maksimum kalitede görüntü isteyen oyuncular görüntü özelliklerini sonuna kadar açarak oynamayı tercih ediyor. Fakat bu -yeterli güce sahip bir ekran kartınız yoksa- FPS dropları ve takılmalar yaşamanıza neden olabilir. Aşağıda sizler için önerdiğimiz en iyi Apex Legends grafik ayarlarını bulabilirsiniz. Apex Legends FPS arttırma yöntemlerinden en etkilisi oyun için ayarları doğru seçmektir.

Display Mode: Borderless
Aspect Ratio: 16:9 (Native)
Resolution: Monitörünüzün desteklediği çözünürlüğe göre seçin.
Brightness: %50
Field Of View: 90 (Apex Legends FPS düşerse kısabilirsiniz)
Sprint View Shake: Minimal
V-Sync: Disabled
Adaptive Resolution FPS Target: 0
Adaptive Supersampling: Disabled
Anti Aliasing: TSAA
Texture Streaming Budget: Ekran kartı belleğiniz raminize göre seçin.
Texture Filtering: Bilinear
Sun Shadow Coverage: Low
Sun Shadow Detail: Low

apex legends fps düşüşlerini engelleyerek performansınızı yükseltin

Spot Shadow Detail: Disabled
Volumetric Lighting: Disabled
Dynamic Spot Shadows: Disabled
Model Detail: Low
Effect Detail: Disabled
Impact Marks: Disabled
Ragdolls: Disabled

Apex Legends FPS Limitini Kaldırın

Battle Royale oyunlara getirilen bir FPS limiti var. Bu sınır Apex Legends FPS’nizi ekran kartınız ne kadar güçlü olursa olsun 144’e sabitliyor. Bu limit eğer RTX gibi yeni nesil güçlü bir ekran kartınız varsa ani FPS düşüşleri yaşamanıza neden olabilir. Siz de kendi kendinize “O kadar para verdik, Apex Legends bile kasıyor ” diye söylenir durursunuz. Bunun sorumlusu siz değilsiniz ancak çözümü olabilirsiniz. Bir bakıma oyuna “Beni rahat bırak” diyeceğiz! Aşağıdaki adımları uygulayarak Apex Legends FPS sınırını kolayca kaldırabilirsiniz.

  1. Origin uygulamasını çalıştırın.
  2. Sol menüden “My Game Library” seçeneğine tıklayın.
  3. Sağ taraftaki Apex Legends bannerine sağ tıklayın ve “Game Properties” seçin.
  4. Açılan pencerede “Advanced Launch Options’u” seçin.
  5. Son olarak “Command line arguments” bölümüne “+fps_max unlimited” yazarak “Save” butonuna tıklayın

İşlem tamamlanmıştır, ilk  oyundan itibaren fazla fps aldığınız fark edeceksiniz.

İyi oyunlar!

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.