Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Android Mühendisi Güncellemelerin Neden Geciktiğini Açıkladı

Google Android mühendisi, Android güncellemelerinin geç gelmesinin nedenlerini açıkladı. Android mühendisi güncellemelerin geç gelmesini maliyete bağladı.

Google’ın popüler mobil işletim sistemi olan Android’in en çok eleştirilen yönlerinden birisi olan güncellemelerin neden geciktiğini Android mühendisi açıkladı.

android muhendisi guncellemelerin neden geciktigini acikladi 2

Google Android mühendis takımı, Reddit’te bir AMA ( Bana Herhangi Bir Şey Sor ) etkinliği düzenledi. Düzenlenen bu etkinlikte Android kullanıcılarının sorularını yanıtlayan Android mühendisi önemli soruları yanıtladı. Kullanıcıların sorduğu sorulardan birisi de tüm Android kullanıcılarını ilgilendiriyordu.

Reddit kullanıcısının sorusu ise basitti. Kullanıcı Android cihaz üreticilerinin düzenli güncelleme yayınlamasının önündeki en büyük engel nedir ve bu durumu değiştirmek için ne yapılması gerektiğini düşünüyorsunuz?

Android mühendisi bu soruya uzun bir yanıt verdi sorunun cevabını ise tek bir temel sebebe bağladı, maliyet.

Android mühendisine göre cihaz üreticilerinin önünde, maliyetleri arttıran dört neden bulunuyor. Bu nedenlerden ilki, Android’in açık kaynaklı ve özelleştirilebilir bir işletim sistemi olması. Dolayısıyla üreticilerin cihazlarında bu Android sürümlerini kullanabilmeleri için özelleştirme yapmaları ve arayüz tasarlamaları gerekiyor.

Güncellemelerin maliyet gerektirmesinin ikinci nedeni ise, Android ekosisteminin çok geniş olması. İlk iki neden Google kaynaklı olduğu için Android mühendislerinin maliyetleri azaltmak adına üzerinde çalışması gerekiyor. Diğer iki neden ise Google’dan bağımsız nedenler.

Android mühendisinin açıkladığı üçüncü maliyet nedeni ise, her sürüm için belirli sayıda şirketin lansmana katılması. Bu nedenle Android için toplu çıkış mümkün olmuyor. Maliyetleri arttıran bir başka önemli faktör ise her büyük Android güncellemesi için operatörlere ödenene lisans ücretleri yer alıyor.

Mühendisin açıklamalarına göre Google bu nedenlerden her ikisi üzerinde bir etkiye sahip. Bu konuda elinden geleni yapan Google’ın diğer iki neden için ise elinden bir şey gelmiyor. Diğer iki neden ise şirketlere ve sektörün dinamiklerine bağlı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.