Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Amerika’da TikTok ve WeChat İçin Beklenen Yasaklama Geldi

TikTok ve WeChat uygulamaları, Amerika Birleşik Devletleri’nde yasaklanıyor.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olan TikTok ve WeChat artık Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılamayacak.

amerikada tiktok ve wechat icin beklenen yasaklama geldi 2

Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump, geliştirici firma olan ByteDance’a TikTok’un ABD operasyonlarını zorla sattırmak istediğini ve bu konuda çeşitli şirketler ile görüşmeler yapıldığı biliniyordu. Son olarak Microsoft ile bir görüşme yapan ByteDance bu görüşmeler neticesinde satış konusunda anlaşılamadığını açıklamıştı.

TikTok’u ulusal güvenliğe bir risk olarak gören Trump yönetimi, bu satın alımın tamamlanmaması durumunda TikTok’un ABD’de yasaklanacağını açıklamıştı. Yapılan satış görüşmelerinin başarıya ulaşmamasıyla birlikte beklenen yasaklama kararı geldi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda, TikTok’un ve WeChat uygulamalarının 20 Eylül tarihinden itibaren Google Play Store ve Apple App Store uygulama mağazalarından kaldırılacağı açıklandı. Yasağın nedeni ise ulusal güvenlik olarak açıklandı.

TikTok’un yaşadığı bu zorlu süreç şirketin yönetimini de olumsuz etkilemişti. TikTok’un kısa bir süre önce CEO koltuğuna oturan Kevin Mayer yaşanılan bu durumların ardından istifa kararını aldığını açıklamıştı. TikTok ve Amerika Birleşik Devletleri arasında yaşanılan bu durumun çözülüp çözülmeyeceği ise şimdilik bilinmiyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.