Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

AMD Zen 2 Yongalarında Smart Access Memory Desteği Olmayacak

AMD Smart Access Memory teknoljisi Zen, Zen+ ve Zen 2 teknolojisini desteklemeyecek.

AMD’nin SAM (Smart Access Memory) veya Akıllı Erişim Belleği, AMD CPU’ların herhangi bir Radeon RX 6000 serisi GPU’daki tüm VRAM’lere erişmesine olanak tanıyan yeni bir teknik özelliktir. AMD’nin çözümünün, herhangi bir uyumlu B550 / X570 500-serisi anakartta herhangi bir RX 6000-serisi GPU ile eşleştirildiğinde, başlangıçta en son Ryzen 5000-serisi Zen 3 CPU’ları ile çalışması gerekiyordu. Daha sonra, bazı anakart satıcıları da AMD 400-serisi Anakart yonga setleri için destek sunmaya başladı.

AMD Zen 2 Yongalarinda Smart Access Memory Destegi Olmayacak

PC World ile yaptığı bir röportajda AMD, Radeon grubunun INTEL ile bu özelliğin RX 6000 serisi GPU’larla ve ayrıca Intel’in en yeni uyumlu CPU ve anakartlarında çalışmasını sağlamak için çalıştığını belirtti. Şimdi, PCIe spesifikasyonunun bir parçası olan bu SAM / yeniden boyutlandırılmış BAR teknolojisi özelliği hakkında bazı yeni güncellemelere ve bilgilere sahibiz.

CapFrameX (Twitter) aracılığıyla gelen yeni bir rapora göre, ZEN 2 mikro mimarisine (kod adı Matisse) dayalı AMD Ryzen 3000 serisi CPU’ların yanı sıra Zen ve Zen mimarilerine dayalı eski nesil AMD işlemcileri destekleyemeyecek. Ancak, 4. nesil INTEL işlemcileri ve 2013-2014’ten bu yana tüm yeni nesil CPU’lar SAM’i destekleyecektir.

Anakart satıcılarının ilgili Anakart yonga setleri, Intel 8 serisi yonga kümeleri ve üzeri için uyumlu UEFI BIOS ürün yazılımı güncellemelerini yayınlaması sadece bir zaman meselesidir. Intel işlemciler, Haswell CPU günlerinden beri bu talimat özelliğini desteklemektedir.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.