Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

AMD, RDNA 2 Tabanlı Radeon PRO W6800 Ekran Kartını Tanıttı

AMD Yeni RDNA 2 tabanlı, iş istasyonları için özel olarak geliştirilen, 32 GB ECC belleğe sahip Radeon PRO W6800 ekran kartını duyurdu.

AMD, yeni bir iş istasyonu ekran kartı ailesi olan Radeon PRO W6000 serisini tanıttı. Özellikle Radeon PRO W6800 dikkat çekti. Yeni ekran kartları, yüksek güçlü iş yükleri için yayınlanacak ve 32 GB’a kadar ECC bellekle gelecek. Beklediğiniz gibi, yeni ekran kartı serisi, diğer AMD ekran kartlarının çoğu gibi RDNA2 mimarisine dayanacak. RDNA 2 oldukça ölçeklenebilir ve bunu her türlü üründe gördük. Buna bilgisayarlar için ekran kartlarının yanı sıra en yeni nesil konsollar da dahil ve hatta Samsung ile yapılan ortaklık sayesinde yakında akıllı telefonlara da gelecek. Ancak bunlar, ona dayalı ilk iş istasyonu ekran kartı serisi olacak.

amd radeon pro w6800 feature

AMD Grafik İş Birimi kurumsal başkan yardımcısı ve genel müdürü Scott Herkelman: “AMD RDNA 2, çok çeşitli uygulamalar ve iş yükleri için birinci sınıf performans sunmak üzere sıfırdan tasarlandı. Bu çığır açan mimariyi iş istasyonu grafik serimize getirmek, kullanıcıların çok daha büyük veri kümeleriyle başa çıkmasına, oluşturma sürelerini önemli ölçüde azaltmasına ve son derece karmaşık modellerin ve simülasyonların işlenmesini hızlandırmasına olanak tanıyacak. AMD Radeon PRO W6000 ve Radeon PRO W6800 serisi, profesyonellere projeleri hızlandırmak ve yaratıcı vizyonları hayata geçirmek için cephaneliklerinde yeni ve güçlü bir araç sunacak.” dedi.

Serinin başını 32 GB belleğe sahip yeni AMD Radeon PRO W6800 alacak. AMD, bunun şimdiye kadarki en güçlü iş istasyonu ekran kartı olduğunu söyledi ancak elbette her yeni nesilden beklediğiniz bu oldukça normal. Ayrıca, piyasaya çıktığında sadece 799 dolardan başlayan Radeon Pro W5700 ile karşılaştırıldı. Radeon Pro W6800 2.249 dolardan başlıyor. Ek olarak, yeni Radeon PRO W6600 ve mobil iş istasyonları için Radeon PRO W6600M için de piyasaya sürülecek.

Radeon PRO W6800 1

Radeon PRO W6000 serisi ve Radeon PRO W6800 bir dizi avantajla birlikte gelecek. Gelişmiş bilgi işlem birimleri, AMD’nin gerçek zamanlı ışın izleme görevlerini gerçekleştirmelerini sağlayan Işın Hızlandırıcılarına sahip olacak. AMD, önceki nesle kıyasla Solidworks’te  yüzde 46’ya kadar daha hızlı işleme sunacak. Ek olarak, ekran kartları Değişken Hız Gölgelendirmesini (VRS) destekleyecek. Genişletilmiş bellekten tam anlamıyla yararlanmak için kartlar ayrıca AMD Akıllı Erişim Belleğini de destekleyecek. Bu, uyumlu Radeon işlemcilerin ekran kartı belleğine tam erişim sağlayabileceği anlamına gelmekte.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.