Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

AMD, Dizüstü Bilgisayarlar İçin Zen 3 Ryzen 5000 Mobil Cezanne İşlemcilerini Duyurdu

AMD yeni nesil işlemcileri olan Ryzen 5000U ve Ryzen 5000H dizüstü bilgisayar işlemcilerini duyurdu.

CES 2021 etkinliği sırasında AMD, dizüstü ve dizüstü bilgisayar pazarı segmenti için yeni nesil Zen 3 destekli Ryzen 5000U ve Ryzen 5000H CPU serisini resmi olarak duyurdu. Kod adı “Cezanne” olan Ryzen 5000 U & H serisi işlemciler yepyeni çekirdek mimariye sahiptir ve önceki nesil Ryzen 4000 “Renoir” yongalara kıyasla büyük ölçüde geliştirilmiş verimlilik ve performans ölçütleri sunar.

AMD Dizustu Bilgisayarlar Icin Zen 3 Ryzen 5000 Mobil Cezanne Islemcilerini Duyurdu 1

Ryzen 5000H serisi, Zen 3 mimarisine dayalıdır ve yüksek performanslı oyun segmentini hedeflerken, Ryzen 5000U hem Zen 3 “Cezanne” hem de Zen 2 tabanlı “Lucienne” çiplere sahiptir. AMD, yeni yongaların x86 dizüstü bilgisayarlarda pil ömrü için yeni standardı belirlediğini ve ultra ince dizüstü bilgisayarlar için tek 8 çekirdekli x86 yongaları olduğunu söylüyor. 13 yeni işlemci, düşük güçlü 15W yongalardan dizüstü bilgisayarlara masaüstü PC benzeri oyun performansı getirmek için tasarlanmış iki yeni 45W + HX serisi modele kadar uzanıyor. Bu sekiz çekirdekli HX modelleri, CPU, bellek ve yapı hız aşırtmayı ilk kez AMD destekli dizüstü bilgisayarlara getirerek yeni bir yüksek performanslı niş oluşturuyor.

AMD Dizustu Bilgisayarlar Icin Zen 3 Ryzen 5000 Mobil Cezanne Islemcilerini Duyurdu 2

AMD ayrıca HS serisini, 35W TDP zarfında 4,8 GHz’e kadar uzanan artırılmış saat hızlarına sahip dört amiral gemisi yongasıyla genişletti. Hem altı hem de sekiz çekirdekli tatlarda gelen iki yeni 45W H serisi modelin arkasında beş U serisi işlemci bulunuyor.

AMD ayrıca, bu yılın ilk yarısında piyasaya çıkacak olan RDNA2 mobil grafik kartlarının bir demosunu gerçekleştirdi. Masaüstü PC için belirtilmemiş yeni RDNA2 kartları eşlik edecek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.