Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Adil Kullanım Kotasına Gelecek Düzenleme İnternet Hızını Nasıl Etkileyecek?

1 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak düzenleme, internet hızına etki edecek ve tüketicinin hoşuna gidebilecek değişiklikler yaşanacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Adil Kullanım Kotası için yapılacak düzenleme 1 Mayıs 2017’den itibaren geçerli olacak. Şu an geçerli olan Adil Kullanım Kotası sınırları çok az da olsa genişleyecek. Tüketicinin yine de çok memnun kalmayacağını düşündüğümüz düzenleme, hiç yoktan iyidir izlenimi uyandırıyor.

akk internet

Gelecek düzenlemenin ardından, gece saat 02.00’dan sabah 08.00’a kadar internet kullanımı ve indirme ya da yükleme işlemleri Adil Kullanım Kotası’ndan sayılmayacak. Gece saatleri boyunca gerçekleştireceğiniz bütün işlemler, aAKK’nın sınırına takılmayacak.

Yeniliklerden ikincisi de AKK’nın aşılması halinde internetin hızının hangi sınıra düşeceğini öngörüyor. Eski düzenlemede tarifeniz ne olursa olsun, AKK aşımında hızınız 3 Mbps’a düşüyordu. Düzenlemenin ardından normalde kullandığınız internet hızına bağlı olarak orantılı şekilde düşecek. 8 Mbps internet kullanan ile 50 Mbps internet kullananın düşeceği hız farklı olacak. Düzenlemeye rağmen 8 Mbps internet bağlantısına sahip olanlar durumdan rahatsız. Olar için neredeyse hiçbir şey değişmeyecek, çünkü düzenlemeden önce de AKK aşımında hızları 3 Mbps’a düşüyordu. Bütün internet paketleri için geçerli olacak oranları aşağıdaki tablodan oranları görüntüleyebilirsiniz. Bu yeni düzenleme de uzun bir süre geçerli olmayacak. Yapılan duyuruya göre, Aralık 2018 tarihinden itibaren AKK tamamen kaldırılacak. 

akk hız sınırı

 

 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.