Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Activision, İran’ın İsrail’i İşgal Ettiği Bir Call of Duty Oyunu İstemiş

Yayıncı Activision’ın geçmişte Infinity Ward’a İran'ın İsrail'i işgal ettiği bir Call of Duty oyunu yapması için baskı kurmuş.

Call of Duty serisinin kurucu isimlerinden biri olan Chance Glasco, yayıncı Activision’ın geçmişte Infinity Ward’a oldukça tartışmalı bir hikaye fikri dayattığını iddia etti. Glasco’ya göre şirket, bir dönem geliştiricilerin yeni bir Call of Duty oyununun hikayesini İran’ın İsrail’i işgal etmesi üzerine kurmasını istedi.

Glasco’nun bu açıklaması, ABD hükümetinin resmi X hesabının İran’a yönelik saldırıları Call of Duty‘e benzer bir görselle paylaşmasının ardından gündeme geldi. Buna tepki gösteren geliştirici, Activision’ın Respawn Entertainment’ın kurulmasının ardından Infinity Ward üzerinde “garip bir baskı” oluşturduğunu ve serinin bir sonraki oyununu İran’ın İsrail’e saldırdığı bir senaryo üzerine kurmalarını istediğini söyledi.

İran-İsrail Savaşını Konu Alan CoD Oyunu Veto Yemiş

Glasco’ya göre stüdyodaki geliştiricilerin büyük çoğunluğu bu fikre karşı çıktı. Eski geliştirici, ekipteki birçok kişinin bu öneriden rahatsız olduğunu ve sonuç olarak projenin rafa kaldırıldığını belirtti. Böylece söz konusu senaryo hiçbir zaman resmi bir Call of Duty oyununun parçası haline gelmedi. Glasco aynı zamanda serinin geçmişte tartışma yaratan görevlerinden biri olan Modern Warfare 2’deki “No Russian” bölümüne de değindi.

Bu görevde oyuncuların sivillerin bulunduğu bir havaalanındaki terör saldırısına tanıklık etmesi büyük tepki çekmişti. Glasco’ya göre Infinity Ward, bu tür sahneleri oyunculara “savaşın korkunç yüzünü göstermek” amacıyla tasarlıyordu. Hatta stüdyo, test sürecinde bazı oyuncuların görevi oynamayı reddettiğini görünce bölümü atlama seçeneği eklemek zorunda kalmıştı.

Call of Duty serisi yıllar boyunca politik temalara ve gerçek dünya çatışmalarına göndermeler yapmasıyla sık sık tartışmaların odağında yer aldı. Glasco’nun son açıklaması ise serinin perde arkasında konuşulan ancak hayata geçirilmeyen bazı fikirlerin de en az oyunların kendisi kadar tartışmalı olabileceğini gösteriyor.

Haberi Paylaş
Benzer İçerikler
0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.