Sektörden Tom Henderson’a göre DICE, Star Wars Battlefront 3‘ü EA’ya sunmuş ancak, yayıncı lisans maliyetleri nedeniyle teklifi reddetmiş. Bu nedenle DICE büyük olasılıkla yeni bir Battlefield oyunu üzerinde çalışmaya başladı. Neyse ki, şu anda EA’da geliştirilmekte olan iki hikaye odaklı tek oyunculu Star Wars oyunu olduğunu biliyoruz.

Star Wars Battlefront 3 Çıkmayacak
Henderson, Battlefront serisinde çalışan birkaç önemli geliştiricinin geçen yıl DICE stüdyosunu terk ettiğini iddia etti. Star Wars Battlefront 3‘ün potansiyel geliştirme ekibini terk eden isimlerden bazıları, Battlefront II’nin yaratıcı yönetmeni Dennis Bränvall, temel oyun tasarımcısı Christian Johannesé ve baş kahraman tasarımcısı Guillaume Mroz. Bu nedenle, Battlefront’un geri dönmeyeceğini varsayıyoruz.
Tek oyunculu Star Wars oyunlarına gelince, bunlardan biri büyük olasılıkla Jedi Fallen Order’ın devamı olacak. Sonuçta, ilk Jedi Fallen Order oyunu ticari bir başarıydı.
Her zaman olduğu gibi ve Henderson güvenilir bir kaynak olmasına rağmen, okuduğunuz her şeyi dikkatli değerlendirmeniz gerektiğini hatırlatmış olalım.
Battlefront 2, Hayranları Kızdırmıştı
Star Wars: Battlefront II, Star Wars evreninde geçen 2015 çok oyunculu FPS oyununun devamı ve 2004 yılında Pandemic tarafından yaratılan serinin dördüncü oyunuydu.
Star Wars: Battlefront II’deki hikaye, ikinci Ölüm Yıldızı’nın yok edilmesinden hemen sonra başlıyordu. İmparatorluğun özel kuvvetleri Inferno Squad’ın lideri Iden Versio olarak oynuyoruz. Görevimiz imparatorun intikamını almak. Oynarken hem tamamen yeni karakterlerle hem de aralarında Luke Skywalker’ın da bulunduğu filmlerden bilinen kahramanlarla tanışıyorduk.
Oyun, maalesef yayıncının oyunun içerisine aşırı miktarda P2W ögesi yerleştirmesi sebebiyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu. İncelemelerde dibe vuran oyun, EA’in oyun içi satış politikasını gözden geçirmesine sebep olmuştu.

