Corona Virüsü şu sıralar ülkemizde bazı kararlar alınmasına neden olurken salgın tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. E3 ve GDC 2020 gibi etkinliklerin iptal edilmesi ile birlikte bazı yayıncı ve geliştiriciler oyuncular ile etkileşime girmenin farklı yollarını aramaya başladılar.

Hatırlayacağınız üzere dün yaptığımız haberlerde E3 2020’nin iptal edilmesi ile Microsoft’un canlı yayın yapma kararı aldığından söz etmiştik. Nintendo, Capcom, Sony ve daha birçok ünlü firma oyuncular ve teknoloji meraklıları ile farklı yollar ile etkileşime girmenin yollarını ararken yeni bir haber daha geldi. Devolver Digital’de E3 2020 mağdurları arasına adını yazdırdı.
GamingBolt’un haberi ile edindiğimiz bilgilere göre E3 2020’nin iptal edilmesi Devolver Digital’in de planlarını alt üst etmiş. Habere göre ünlü yayıncı E3 2020’nin iptal edilmesinden sonra canlı yayınlar ile oyuncuların karşısına çıkmayı planlıyormuş. Dijital tanıtım adı altında yapılacağı ifade edilen yayınlar da oyunculara yeni projeler hakkında bilgi verilecek.
Digital Devolver resmi Twitter sayfası üzerinden yaptığı paylaşımda da E3’ün iptal edilmesinin tam bir hayak kırıklığı olduğunu ifade etmiş.
The week of E3 has always been a big part of what we do and are genuinely bummed about the cancelation of the event itself.
Lots to juggle but right now we plan on having a livestream Devolver Direct / press conference and possibly more. pic.twitter.com/nGDAEsIzUs
— Devolver Digital (@devolverdigital) March 11, 2020

