Google Stadia’nın başkan yardımcısı ve eski başkanı Phil Harrison, Stadia’nın başarısızlıkları ardından şirketten istifa etti. Business Insider tarafından duyurulan bir raporda başkan; Google Stadia akış hizmetini kapattığı sıralarda şirketten ayrılmaya karar vermiş. Henüz kendisi ve şirket tarafından resmi bir açıklama gelmemiş olsa da Harrison’ın LinkedIn’inde Nisan 2023’te Google’dan ayrıldığı görülüyor.
Harrison uzunca bir süredir oyun endüstrisinde yer alıyor ve yıllardır hem Sony hem de Microsoft’ta çalışıyor. 2018’de Google’a katılan başkan, şirketin bulut hizmeti Stadia’nın adımlarını atan ilk isim oldu. Harrison, bu yeniliği anlatmak ve hizmeti duyurmak için GDC 2019’da sahne almıştı ve oldukça başarılı bir duyuru gerçekleştirmişti.
Google Stadia’nın Fişi Çekildi

2021’de Google, özel içerik geliştirmek için daha fazla yatırım yapmayacağını söyleyerek Stadia için dahili geliştirme projelerini durdurdu. O sırada Harrison, sıfırdan yeni oyunlar yapmanın maliyetleri artırdığını ve bunun stüdyo için oldukça sıkıntılı bir durum yarattığını açıklamıştı. Ardından bir yıl sonra şirket, Stadia kısmını komple kapatma kararı aldı. Store üzerinden yapılan tüm donanım satın alımları geri ödenecek ve bu yılın ocak ayında hizmet resmi olarak kapatılacaktı.
Harrison konuyla ilgili bir blog yazısında, teknolojinin şirketin beklediği kadar ilgi görmediğini söylemişti. Oyuncuların oldukça az bir kısmının kullandığı hizmet, maalesef gereksiz maliyetler sonrasında tarihe karıştı. Başkanın şu anda nerede çalıştığı ya da gelecek için planlarının ne olduğu belli değil. Stadia’ya gelince, bahsettiğimiz gibi hizmet artık son demlerini yaşıyor. Şirket, kısa süre önce verdiği bir röportajda; yayıncılara bir dizi hizmet sattığını ve canlı hizmet yayıncıları için teknoloji ortağı rolüne geçtiğini söyledi. Belirtilenlere göre şirketin projeleri tamamen farklı ve yenilikçi bir yöne kaymış durumda.

