Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

5 nm Snapdragon 875 ve Exynos 1000 Performans Değerleri Ortaya Çıktı

Samsung tarafından üretilecek olan 5 nm Qualcomm Snapdragon 875 ve Exynos 1000 işlemcileri arasında yüksek performans farkı bulunmayacak.

Mobil cihazlara güç verecek olan yeni nesil işlemciler detaylanmaya başladı. İşte 5 nm fabrikasyon sürecine sahip Snapdragon 875 ve Exynos 1000 işlemcileri benzer bir performans sunabilir.

5 nm snapdragon 875 ve exynos 1000 performans degerleri ortaya cikti 2

Apple’ın yeni iPad Air modelinde 5 nm fabrikasyon sürecine sahip olan A14 Bionic işlemciye yer vermesiyle birlikte mobil cihazlarda 5 nm işlemci dönemi başlamış oldu. 5 nm üretim sürecinden çıkacak olan Qualcomm Snapdragon 875 işlemcisinin son olarak Samsung tarafından üretileceği ortaya çıkmıştı. Aralık ayında Qualcomm tarafından duyurulacak olan Snapdragon 875 işlemcisinin üretimi için Samsung’un dev rakibi olan TSMC’den daha iyi teklif verdiği ve bu nedenle Qualcomm’dan tüm siparişleri kaptığı söylenmişti. TSMC’nin Apple’dan aldığı sipariş ile tüm işlemci üretimi bantlarını doldurması nedeniyle bu siparişi reddetmişti. Samsung’unda bu sebeple işlemcinin tüm üretimini aldığı söylendi. Ortaya çıkan bilgilere göre 5 nm üretim sürecine sahip olacak olan Qualcomm Snapdragon 875 ve Samsung Exynos 1000 işlemcilerinde benzer çekirdek kurulumlarına sahip olacak.

Samsung’a yakın kaynaklar tarafından ortaya aktarılan bilgilere göre, her iki işlemci 1 + 3 + 4 çekirdek kurulumuna sahip olacak. İşlemcilerde bulunan bu 1 çekirdek yüksek frekans çekirdeki ( Cortex – X1 ), 3 adet yine yüksek performans odaklı çekirdek ve dört adet enerji tasarrufu odaklı çekirdek bir arada olacak. İki işlemcinin bu anlamda benzer bir performans sunacağı aktarılıyor. 5 nm fabrikasyon süreci ile gelecek olan işlemcilerle birlikte Snapdragon ve Exynos işlemcileri arasında olan farkın 2021 yılında olmayacağı anlamına gelebilir. Bu nedenle 2021 yılında ülkemizde ve diğer ülke pazarlarında satışa sunulacak Samsung Exynos 1000 işlemcili akıllı telefonların daha yüksek performans sunabileceğini söyleyebiliriz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.