Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

4 Gün Boyunca Oyun Severlere Ev Sahipliği Yapan Gaming İstanbul Maratonu Tamamlandı!

Gaming İstanbul 4 gün boyunca on binlerce oyuncuyu ağırladı.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen ve 30 Ocak’ta kapılarını oyun severlere açan Gaming İstanbul kısaca GİST nihayet tamamlandı. On binlerce oyun severin etkinlik alanına akın ettiği maraton da dünyaca ünlü geliştiriciler de yer aldı.

4 Gün Boyunca Oyun Severlere Ev Sahipliği Yapan Gaming İstanbul Maratonu Tamamlandı 2

Türkiye’deki oyun severlerin nabzını tutan Gaming İstanbul dünyanın dört bir yanından da geliştiricileri bir araya getirdi. Özellikle Bannerlord’un geliştirici olan TaleWorlds’ün de yer aldığı GİST’te oldukça geniş bir ziyaretçi sayısına ulaşıldı. Geçtiğimiz yıllar da da yoğun bir oyun sever katılımı ile gerçekleştirilen GİST bu yıl da uzun kuyruklar yaratan anlara ev sahipliği yaptı.

Avrupa’nın ilk 5 oyun fuarından biri olan Gaming İstanbul etkinlik alanında oyunculara hem eğlenceli hem de hareketli dakikalar sundu. Fuar alanında Conan Exiles adlı oyunun da yakında Türkçe versiyonunun yayınlanacağı bilgisi oyun severler ile paylaşılırken bu yıl ilk kez fuar alanında ‘Mobil Oyun Alanı’da yer aldı. Aileler için büyük bir önem taşıyan Mobil Oyun Alanında çocuklar eğlenceli anlar geçirdiler.

Gaming İstanbul Direktörü Cevher Eryürek, ‘Bu yıl beşincisini gerçekleştirdiğimiz Gaming İstanbul’u başarıyla tamamlamış olmaktan gurur duyuyoruz. Ben kendim de bir oyun sever olarak en başından beri nasıl bir fuar görmek istiyorsam Gaming İstanbul’un da o şekilde kurgulanması için çalıştım ekibimle birlikte. Türkiye özellikle genç nüfusun da fazla olmasından kaynaklı çok ciddi bir potansiyele sahip. Türkiye’de 30 milyon oyuncu var ve biz 7’den 70’e tüm bu insanların gitmek isteyebileceği bir fuar yarattık. Her yaştan, her ekonomik düzeyden katılımcımız var.

Özellikle kadın ve aile ziyaretçi sayısının bu kadar yüksek olması bizi çok mutlu ediyor. Oyun severlere farklı sürprizler ve farklı deneyimle yaşatabilmek için her yıl daha fazla çalışıyoruz. Bu süreçlerde yanımızda olan katılımcılarımıza ve sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. Şimdiden çalışmaya başladığımız GIST 2021’de yine birçok sürprizle oyun severlerle buluşacağız.’ dedi.

30 Ocak’ta başlayan GİST, 2 Şubat’ta kapılarını kapattı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.