Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

2023 Oscar Ödülleri’ni Kaç Kişi İzledi?

2023 Oscar Ödülleri, geçen seneki törene göre daha fazla izleyiciye ulaştı. Ancak törenlerin genelinde eskiye nazaran bariz bir düşüş var.

Geçen yıl olaylı geçen bir törenin ardından neyse ki 2023 Oscar Ödülleri sorunsuz geçti. Geceye damgasını vuran Everything Everywhere All at Once, en iyi film olmak üzere toplam 7 ödül aldı. Yapım, son 10 yılın en çok Oscar alan filmi oldu. Bu yıl 95’incisi gerçekleşen töreni, toplamda 18.7 milyon kişi seyretti. 2022’de gerçekleşen tören ise toplamda 16.6 milyon izleyiciye ulaşmıştı.

2023 Oscar Ödülleri, geçen seneye göre yüzde 12’lik bir izleyici artışı yaşasa da her iki tören de Oscar tarihinin en başarısız yıllarını yaşadı. Gerek izleyici açısından gerekse puan açısından oldukça düşük oranlarda seyreden törenler yine de 2021 Oscar’ından daha başarılı oldu. Ayrıca tören gece boyunca Instagram, Twitter, Facebook ve YouTube’da yaklaşık 27.4 milyon sosyal etkileşim aldı. Etkileşimler geçen yıla kıyasla – geçen sene tokat olayı yaşansa da- yaklaşık 5 milyon arttı.

2023 Oscar Ödülleri Geçen Yıla Göre Başarılı Oldu

2023 Oscar Ödülleri

Yaklaşık 57 milyon izleyici ile tarihteki en çok izlenen Oscar yayını, Titanic’in aday gösterildiği yıldı. Son birkaç yıldır, seyircinin ilgisini çekecek adaylıklar ve şovlar gerçekleşmiyor. Bu da genel seyirci düşüşünün en temel sebeplerinden biri. Hem Top Gun hem de Avatar’ın yıldızları Tom Cruise ve James Cameron’ın bu yılki törene katılmamış olması da izleyici oranlarını etkiledi.

Reytingin geçen yıla göre artmasının sebebi Jimmy Kimmel gibi kendini kanıtlamış bir sunucunun sahneye geri dönmesi de olabilir. Kimmel en son 2017 ve 2018’de Oscar sunuculuğu yaptı ve bu dönemde yaklaşık 33 milyon kişi töreni izledi. 2019’da Oscar’ın izleyici sayısı yeniden 30 milyona ulaştı. Bu aynı zamanda dünya çapında 1.3 milyar dolar hasılat elde eden Black Panther’in de En İyi Film dalında aday gösterildiği yıldı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.