Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

13 Milyon Lira Vurgun Yaptılar, PUBG Sayesinde Yakalandılar!

Dolandırıcılar yakalanmamak için PUBG'nin sesli sistemini kullandılar. Ancak yine de yakayı kurtaramadılar.

Suç dünyasına yönelik yapılan operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Oyunlar ile kara para aklayanlar, hesap satışı yapıp hesabı bir kaç gün sonra geri alanlar ve daha fazla dolandırıcılık türü günümüzde yaygınlaşmaya başladı. Bu seferde dolandırıcılar PUBG adındaki oyun ile sesli görüşmeler yaparak dolandırıcılığa yeni bir soluk getirdiler adeta.

13 Milyon Lira Vurgun Yaptılar PUBG Sayesinde Yakalandılar 2

Günümüzün popüler oyunu plan PlayerUnknown’s Battlegrounds namı değer PUBG ülkemizde TV haberlerine bile konu oldu. Hemen hemen her kesimden oyuncuya sahip olan başarılı oyun konsol, bilgisayar ve mobil platformlarda 200 milyondan fazla oyuncuya sahip. Bugün ortaya çıkan detaylar ile PUBG dolandırıcıların bir aracı olarak kullanılmaya başlanmış. İstanbul’da bir kripto para şirketinden 13 milyon liralık vurgun yapan dolandırıcılar artık pes dedirtti.

Dolandırcılara karşı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda ilginç bilgiler ortaya çıktı. Ekipler 13 milyonluk vurgunu yapan dolandırıcıları yakalamak için fiziki ve teknik açıdan takip başlatarak izlerini sürdüler. Yakalanmamak için popüler oyun PUBG üzerinden sesli görüşmeler yaparak kurbanlarını birer birer tuzağa düşüren dolandırıcılar, 8 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda yakalandılar.

8 ilde düzenlenen operasyonda 24 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda 54 bin TL nakit paraya ek olarak 1 milyon 300 bin lira değerinde de sanal para ele geçirilmiş. Belirtilen para şirket yetkililerine teslim edilirken, emniyette işlemleri süren 24 kişiden 2’si serbest bırakıldı. 22 şüpheli ise İstanbul Adliyesi’nin yolunu tuttu. Yapılan mahkemenin ardından 6 kişi tutuklandı, 7 kişi adli kontrol kararı ve 16 kişi de yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.